Ultrena
Kako je fabrički izolovano,tako je i danas. Na TVT je oko 2-3cm a na WVTERM 5cm.
Moram napisati a vladd ako smatra da treba obrisati,sve ok. Isti problem sam imao i ja oko viška tople vode. Sve isto. To sam rešio sa trokrakim termostatski ventilom caleffi 521.(neki drugari su ugrađivali esbe trokraki za podno do 65°C).To je odlično za tebe,mene i ostale jer na 70°C za 2' se uništava bakterija legionela (vrlo opasna) a niske T joj odgovaraju. Ja sam ugradio i bajpas da direktno nekada propustim T vodu i izvršim dezinfekciju cevi .
Montaža je jednostavna:sa strana su topla i hladna a u sredini mix. Mix T vode se može blokirati. Mnogi restorani T vodu i nemaju preko 40-50°c.
E sad...preporuka je (ja jesam)da se na ulaz hladne vode ugradi ublaživač pritiska do 3bara i eksp.posuda od 10bari, sigurnosni ventil od 6bari.
Ako imate recirkulaciju,mora nepovratni ventil(horizontalni je bolji),a pumpa i skuplja nečistoća po želji :-) . Ima ulaganja ali ce posle kotao na pelet biti kao nov.
Pozdrav
Mozda sam nešta propustio. Ventili i termomanometri se podrazumevaju.
[Ovu poruku je menjao Taradrina dana 15.04.2017. u 15:29 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Taradrina dana 15.04.2017. u 17:30 GMT+1]
Ekopell Guča 2 kom.za dva objekta