Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ribeye steak ovde kod nas?

elitemadzone.org :: MadZone :: ribeye steak ovde kod nas?

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 25237 | Odgovora: 77 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 18:16 - pre 143 meseci
Znam da ovi nasi obradjuju junetinu drugacije od amera ali hteo bih matorcima da napravim ribeye steak. Da li je moguce kod nekog mesara (ili ako neko zna nekog ko se speciajlizovao da opsluzuje strance ) da zna i hcoe da izvuce ribeye steak. Na dijagramu to je pretposlednji u trecem redu



Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 18:32 - pre 143 meseci
Da ti skratim muke, možeš odmah da zaboraviš na to.

Ja već godinama nigde nisam našao kvalitetno meso, apsolutno nigde. Zadnjih par meseci sam baš tražio, zvao velike trgovce i nema... Problem su kod nas sorte junetine koje se gaje, što one nemaju nimalo masnoće već samo čist protein, a to onda nije to... Uglavnom skoro svaki bolji restoran meso trenutno nabavlja iz Mađarske, tako da pokušaj da nađeš tu neku liniju...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 18:38 - pre 143 meseci
Pretpostavljam da bi rozbratna bila kao djon.

Sta je onim delom izmedju vrata i rozbratne, mislim da ga zovu greben? Moze li to da prodje?


Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

jnk
beograd

Član broj: 29216
Poruke: 1472



+1498 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 21:36 - pre 143 meseci
ventura sećam se da si ranije pričao o dry aged beefu, ima li neka kafana(restoran) kod nas da tako radi?
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 22:44 - pre 143 meseci
Citat:
jnk: ventura sećam se da si ranije pričao o dry aged beefu, ima li neka kafana(restoran) kod nas da tako radi?

Ima, Voulez Vous kod Južnog Bulevara, trenutno ubedljivo najbolji biftek u gradu.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?19.07.2012. u 22:44 - pre 143 meseci
Citat:
mmix: Pretpostavljam da bi rozbratna bila kao djon.

Sta je onim delom izmedju vrata i rozbratne, mislim da ga zovu greben? Moze li to da prodje?

To bi moglo da ti prođe kao mleveno uz recimo neki dodatak ramsteka ili tako nečega, ali kao čist odrezak mislim da ne bi bilo dobro...
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6042



+4631 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?20.07.2012. u 07:30 - pre 143 meseci
Znaci rozbratna je ladno prosla Nasao sam u Maxiju neku matoru, prosaranu masnocom, skoro da je za sklanjanje iz vitrine

Otkostio, zacinio i spremio medium done na rostilju uz domaci bbq sauce i bila je veoma socna, jbg nije kao tamo ali je moglo da prodje sa nekom prosecnom ocenom
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

jnk
beograd

Član broj: 29216
Poruke: 1472



+1498 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?20.07.2012. u 07:45 - pre 143 meseci
A što se tiče ribeye-a imaš u bul. Milutina Milankovića(3. bulevar) na NBG kafanu hacijenda rodizio koja ima baš taj odrezak u ponudi.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

boccio
Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 09:43 - pre 143 meseci
Citat:
jnk: A što se tiče ribeye-a imaš u bul. Milutina Milankovića(3. bulevar) na NBG kafanu hacijenda rodizio koja ima baš taj odrezak u ponudi.

Nije neki, odma da ti kazem...

Inace, vec zamisljam facu mesara na Kalenicu ili u Merkatoru da mu pridjem i trazim sirlion steak :) kod nas postoji jedna jedina vrsta bifteka, a i nju ponekad treba da te usere da je nadjes... Pogotovo u vanpijacnim danima posle 2pm.

Inace, to sa biftekom je zapravo paradigma kompletne prehrambene industrije u Srbistanu, koja moze da se sublimira u dve reci: privid izbora.

Taj privid izbora se ne ogleda samo u biftecima, vec i u najosnovnijim artiklima, pocev od hleba. Tuzno je koliko mi zapravo nemamo izbor kad je u pitanju kupovina hleba i peciva. A da ne pricam o sirevima (jeres) ili cuvenoj "akciznoj" kafi. Koliko vrsti pasulja mozete da nadjete u najvecem hipermarketu? Koliko cesto uspete da ugledate cak i banalne stvari poput spargle?

To je zapravo ono najtuznije u celoj prici. 30 godina nakon pada Zida i rumuna koji su kupovali kod nas, 15 godina nakon svercovanja vaj krema iz Segedina, mi i dalje zivimo u okruzenju u kojem maltene sve osim hleba Sava, pastete i piva moras da dovlacis u koferu...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Dexic
ASP

Član broj: 253999
Poruke: 3837



+1376 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 09:50 - pre 143 meseci
Citat:
boccio:
Inace, vec zamisljam facu mesara na Kalenicu ili u Merkatoru da mu pridjem i trazim sirlion steak :) kod nas postoji jedna jedina vrsta bifteka, a i nju ponekad treba da te usere da je nadjes... Pogotovo u vanpijacnim danima posle 2pm.

Biftek i treba da ima jedna jedina vrsta (tenderloin), valjda?
 
Odgovor na temu

vilil1

Član broj: 174605
Poruke: 765



+1499 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 11:19 - pre 143 meseci
Citat:
boccio
Inace, to sa biftekom je zapravo paradigma kompletne prehrambene industrije u Srbistanu, koja moze da se sublimira u dve reci: privid izbora.


Meni se cini da je taj "privid izbora" vise vezan za njih nego za nas. Gledajuci sta sve oni stavljaju na rostilj...to se kod nas koristi, ali za neku supu i sl. :D

Kategorizacija govedjeg mesa -

http://www.bezgluten.net/content/goveda
 
Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

Član broj: 37513
Poruke: 6833

Sajt: about:blank


+2200 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 12:22 - pre 143 meseci
Citat:
vilil1: Meni se cini da je taj "privid izbora" vise vezan za njih nego za nas. Gledajuci sta sve oni stavljaju na rostilj...to se kod nas koristi, ali za neku supu i sl.


Da bre, ovo što je njima "savršeno" je da se poplašiš, poluživo meso

 
Odgovor na temu

Dexic
ASP

Član broj: 253999
Poruke: 3837



+1376 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 12:40 - pre 143 meseci
Citat:
Miroslav Jeftić: Da bre, ovo što je njima "savršeno" je da se poplašiš, poluživo meso :D



Kome je savrseno a kome poluzivo? Ja u 90% restorana ne mogu da dobijem kasvetan "medium rare" a kamoli "blue" koji uvek trazim :)
Jedan deo problema je sto nije uvek svez biftek - cim stoji jedan dan, to vise ne moze biti dobar za mediumrare/rare/blue :(
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 12:46 - pre 143 meseci
Kod nas kad tražiš "Rare", u najbolju ruku dobiješ "Medium Rare" sa ove fotke...

Inače stejk (i kvalitetno meso generalno) se jede Rare/Medium-Rare, sve drugo je žali bože mesa...
 
Odgovor na temu

Vasastajić

Član broj: 291378
Poruke: 738
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2385 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 13:02 - pre 143 meseci

Citat:
Miroslav Jeftić: Da bre, ovo što je njima "savršeno" je da se poplašiš, poluživo meso :D

He,he,razumem te potpuno...

...i ja sam odras'o na bakinoj k'rmenadli iz salamure, koja se lagano dinstala u belom luku u kraj smederevca, tako, nekih 5-6 sati.
A pošto je baka, ko svaka baka, bila deficitarna sa zubima, to se meso moralo topiti pod jezikom, bez asistencije zuba.

Pa onda MOČA sa friškim lebom....!

E a sad tek znam da u toj k'rmenadli osim ukusa ničeg drugog nije ni bilo s nutritivne tačke gledišta, jer je smederevac sve to raskrčko u tih 5-6 sati dinstanja, pa sasvim prihvatam ove sočne zalogaje sa tvojih slika, zato što se naglim i kratkim prženjem začinjene površine komada mesa, eventualno prisustvo nekakvih patogena termički neutrališe, a svi korisni enzimi iz mesa ostaju sačuvani i organizam ih u potpunosti i nesmetano može iskoristiti.

Sve je to stvar navike, a i ti i ja smo imali zasigurno nesporne kulinarske autoritete u svojim bakicama, pa je sada poprilično teško te ustaljene, a konačno loše, navike menjati.
Međutim, slobodno probaj tako nešto, kad ti se pruži prilika, prijatno i pre svega korisno iskustvo ćeš sigurno imati.

Konačno, a šta je ŠUNKA, ona naša prava, Vojvođanska?

Da te ne pitam kol'ko si toga u slast smaz'o.
 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 738



+1554 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 14:06 - pre 143 meseci
Stek i ne treba biti "svež". Mora "dozreti" u marinadi. Lokalno je teško završiti ribaye.I t-bone je bilo teško naći do skora zbog zabrane uvoza u svim eu članicama, zbog kravljeg ludila. Mislim da je najlakši način kupiti primerib i odrezati stekove a rebra ispeći. Mada verujem da se da dobiti vakumirani ribaye, ny, ili bilo koji drugi stek. Mene i dalje zanima gde ima jerkey da se nadje. Ako neko ide u usa skoro plaćam donos :-D

Usput, čitam vas i kapiram da ja u srpskoj mesnici teško da bi se sporazumeo sa majstorom. Nemam pojma na naški kako se šta reče
 
Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113
Poruke: 738



+1554 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 14:17 - pre 143 meseci
Ventura , moram stati u odbranu kuvara jer kod nas uglavnom ljudi pod rare smatraju medium i blue za rare. A uglavnom naručuju djon od steka. I kuvar ide tom logikom. Ne ide sa pragnjeta i BIPa na stek tako lako. Koliko puta sam video tatarca well done.. Hoće čovek pljeku, ali to nije fensi.. Da ne bude reklama, moj prijatelj je šef u restoranu "homa". Verujem da će izaći u susret i ako nešto nema na meniju. Preporuka.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 14:24 - pre 143 meseci
Citat:
Flo33:  Da ne bude reklama, moj prijatelj je šef u restoranu "homa". Verujem da će izaći u susret i ako nešto nema na meniju. Preporuka.

Vanja? :)
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

boccio
Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 14:26 - pre 143 meseci
Citat:
ventura: Vanja? :)

Uze mi rec iz usta :)
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Dexic
ASP

Član broj: 253999
Poruke: 3837



+1376 Profil

icon Re: ribeye steak ovde kod nas?22.07.2012. u 14:52 - pre 143 meseci
Citat:
Flo33:
Stek i ne treba biti "svež". Mora "dozreti" u marinadi.


Zavisi sta mislis pod stek, ali ja se za bilo koje meso slazem sa venturom - sve pecenije od medium rare (pa i to..) je bacanje mesa.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: ribeye steak ovde kod nas?

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 25237 | Odgovora: 77 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.