Nije ruzan, naprotiv sasvim je u estetskom trendu vrhunskih dizajnera, a pride je i meni licno veoma lep.
Sto naravno nije objektivno, medjutim ja nisam fasciniran brendom, i poprilicno sam "ortodoksan", kada su sedani(ljubitelj sam sedana) u pitanju, tako da je zaista vrhunski odradjen dizajn, kojem je tesko naci zamerku.
Prednji dizajn je u VW trendu, prepoznatljiv.
Zadnji deo bi mogao da "potpise" svaki italijanski dizajner(a oni su no1..po tom renesansnom pitanju..

)
Ostaju dva problema, menjac i cena. Cena ako se zadrzi u nivou ispod 32000 evra, bice Pasat neprikosnoven kao proizvod, a ako krene da klizi zoni 38 ili cak 40000 evra, ispada iz konkurentnosti.
Menjac DSG nisu kvalitetno resili, laviraju sa resenjima(ili ih ne traze, prosto i jeftno) i kriju probleme, pa ko zazmuri na obavezan servis na 50kkm, ubrzane eventualne probleme(koji se javljaju do 20kkm), a ima 35k€, bice zadovoljan kupovinom.
MAda, da spomenem, za te pare je Insignija u vrhunskoj opremi, a sa BMW_om i Audijem nema puno "takmicenja", zna se da je osim cifara snage i nekih brojcanih parametara, potpuno drugacija izrada i kvalitet komponenti..a to je tesko poredivo.