Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343541 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina03.08.2024. u 16:49 - pre 8 meseci
Stvarno su upropastili ovaj Mercedes kao nikada. Nekada je Mercedes bio pojam danas uvaljuju ovo ?

Ostavicu link mada covek izgleda reklamira prijateljev Mercedes koji ovaj uvozi pa preprodaje !

Ali bez obzira na to auto je onakav kakav bi trebao da bude Mercedes, nije vazno godiste. U Pitanju je CLS a ovo o cemu je rec je nekakav dalji surogat ?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina03.08.2024. u 17:56 - pre 8 meseci
Taj Nemanja je nenormalno popularan i od "testiranja auta" je napravio ogroman biznis, a po znanju je samo prosečan klinac i ništa više, kao i velika većina ili svi ostali...

Ali moram priznati da ima dara za self-marketing.

Evo 4 prikaza auta kojeg smatram najboljim izborom u ovom segmentu, a urađenih od strane čoveka koji je ubedljivo najbolji u toj branši, računajući i Šebalja.

Jedino što taj čovek nema dara za marketing, nisam provalio ni kako se zove, a pokušavao sam.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina04.08.2024. u 23:08 - pre 8 meseci

Odgovor na temu

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina05.08.2024. u 13:11 - pre 8 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic: Preduhitrio si me, nema se tome šta dodati.

@Turmen

Smatram te ozbiljnim mladim vozačem koji je ipak sposoban da zdravo rasuđuje, pa ti predlažem da uporediš tu Oktaviju RS sa tim presmešnim Mercedesom sa maleckim Renoovim motorom koji je dobar za Clio.

Iz onoga šta si do sada pisao smatrao sam da si ozbiljniji, oko te simpatije za Mercedesa se presaberi još jednom i uvidećeš da je to realno neupotrebljiv auto.

Uporedi ga recimo sa Golfom GTI i samo ćeš se nasmejati..

Jbga nostalgičan sam po pitanju Mercedesa, verovatno zato što su obeležili moje detinjstvo i zato što sam ko klinac maštao o 124 ili 190e

Ako bi mi izbor bio "C - E segment za tu oko 30000e" - vrlo verovatno bih pazario Octaviju RS.

Ako bi u priču ušlo više love - onda bih verovatno razmatrao ovako nešto

A ako se ostavimo svih maštanja po strani i vratimo u surovu realnost, onda je Octavia sa 1.5 TSI motorom za oko 25000e sasvim racionalna kupovina.

Citat:
Jedino što taj čovek nema dara za marketing, nisam provalio ni kako se zove, a pokušavao sam.

Zove se Nebojša Rekao ti je. Dobar je, pratim ga, od one recenzije Pola koju sam gledao, kada sam ga kupovao.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
62.4.32.*

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?14.08.2024. u 23:08 - pre 8 meseci
Dokle ide unifikacija delova u VW koncernu lepo pokazuje volan AUDI-ja Q8 Quattro S-line koji je praktično identičan kao kod Škode Superb koji sam pokazao u temi o D segmentu

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss

+618 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?15.08.2024. u 11:26 - pre 8 meseci
Nebojša jel to tvoj volan na slici?

Kod mene na Oktaviji je potpuno identičan. Jedinu tu gde su komande ja imam nešto kao poklopac pošto je moja osnovna varijanta. Ove sa boljom opremom imaju skroz isti.
Dosta delova su ili identični ili veoma slični na Audiu, Pasatu i Škodi. (Dobro Audi je drugačiji pošto ima svoj motor) Moje mišljenje je da Škoda daje najviše bang for the buck. Jeste da je kod druga dva malo to kvalitenieje, malo kao utegnutije, skuplji materijali itd. ali je razlika po mom mišljenju nedovoljna da opravda razliku u ceni.
Već sam rako da je Oktavia nešto preko 20, Suberb i Passat su 40, dok Q8 ide od 80 na gore. Jeste lep auto i sigrno je vodjeno računa o detaljima mnogo više nego kod škode, ali mislim da dobar deo cene ide na ta četiri kruga. (Naravno vozači Audia će mi reći da grešim )
Ljudi su spremni da izdvoji dosta novaca samo zbog prestiža. Ipak kad kažeš Audi mnogo lepše zvuči nego Škoda.

Znam ljude koje žele po svaku cenu da kupe BMW, a nemaju para i onda uzmu neku krntiju koja im posle dušu pojede i provede više vremena kod majstora nego na putu. Ne možeš za 5k da kupiš BMW, (mislim možeš ali šta ćeš dobiti). Obično su ljudi koje se lože na BMW medju najgorima po tom pitanju prestiža i plaćanja brenda.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?15.08.2024. u 14:07 - pre 8 meseci
Ne mogu da se setim iz kog dokumentarca je scena, da li za Audi, Bentli ili ko zna šta, ali se sećam kako kupac dođe u prostoriju gde su postavljene varijante različitih sedišta i volana, i nakon što isproba svaku od njih, odluči se za kombinaciju koja mu najviše odgovara (sedište i volan), plus može i milion drugih detalja da "kastomizuje", moguće da se radilo o Audiju R8.

A volan... pa, istrpi se dok auto izađe iz garancije, posle stavite onaj koji vam odgovara ;)
https://www.youtube.com/watch?v=XID2mY80mu0

Al' kad sam ovo video :)))))))
https://www.youtube.com/shorts/UtD2ve8Jhho
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

dejanet
Beograd

Član broj: 19240

+858 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?15.08.2024. u 14:31 - pre 8 meseci
Vecina danasnjih automobila imaju dva jeftina tableta nabudzena na masku iz dvadesetog veka, sto je meni neverovatno ruzno.
Ova gore Skoda, mislim na sliku volana i komandne table je primer tog ekstremno ruznog dizajna - neverovatno.

Po meni jedino Tesla ima nekog smisla i ako ima takodje ruznu unutrasnjost, ali bar "svedenu".

Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401

Jabber: dusanboss

+618 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?15.08.2024. u 16:05 - pre 8 meseci
Tesla nema nikakvog smisla.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?17.08.2024. u 14:54 - pre 8 meseci
Da je Superb najbolja kupovina, čak i najbolji auto u srednjem delu D segmenta nemam nikakvu sumnju.

Gore sam dao test Mata Watsona, a evo kako ga je opisao:

Dalje, na primer u Engleskoj Superb je 8 godina zaredom auto godine:

A kako ide Superb 2.0TFSI, možemo videti u ovom klipu

Međutim osim toga, sada od kada ga detaljnije gledam, zaključujem da je Superb ne samo najbolji, nego i NAJLEPŠI auto u klasi, čega nisam bio svestan pre nego što sam se detaljnije pozabavio analizom i tog auta i konkurencije.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina17.08.2024. u 15:42 - pre 8 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic:

Ne znam zašto niste odreagovali na ovaj gore neupućenima šokantan test, gde vidimo kako se Superb 2,0TFSI poigrava sa BMWom 535i koji ima legandarni 3.0 BITurbo motor 👏👏

Evo još par prikaza Superba 2,0TFSI, ovo je najnovija, nešto umerenija verzija:

I prvobitni model pre restajlinga je bio odličan, problem je samo što su kod najviše prodavale retardirane 1,6 dizel i slične varijante, što je dalo pogrešan utisak o tom autu.

Odlična stvar je što se kod uvoznika UVEK mogao naručiti model po želji, a lično konfigurisanje nije bilo toliko pogubno po novčanik kao što je na primer kod Audija, a kod VW-a to praktično nije ni moguće.

Evo prikaza dve zanimljive varijante, PRE restajliga:

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?22.08.2024. u 18:31 - pre 8 meseci
Citat:
dusanboss:Poredim sad cene i ne znam da li je baš opravdana skoro pa duplo veća cena u odnosu na Oktaviu?
Rekoh da razlika u ceni jeste opravdana, jer Superb je mnoogo jači auto u svakom smislu: šasija, karoserija, donji postroj itd, sve je jače i veće.

Pogledajte koliko lako se diže na 500KS, bukvalno samo turbina, dizne, bolji protok i NIŠTA više:

Škoda Superb s performansama na razini Porschea!

Citat:
Dosta delova su ili identični ili veoma slični na Audiu, Pasatu i Škodi.
Sve što je suštinsko to je identično u sva tri brenda, a razlike su kozmetičke, pri čemu NE ZNAČI da je Audi bolji.

Puno stvari kod Škode i VW su bolji nego kod Audija, objašnjavao sam, osim u slučaju najmasnijih doplata, a to je šišanje ovaca. No, ko to želi - go for it.

Citat:
Dobro Audi je drugačiji pošto ima svoj motor
Bilo nekada :)

Unifikacija i obaveza ka što većim serijama radi smanjenja krajnje cene čine svoje, pa je I U MOTORIMA jedina razlika kozmetička, a i ona je na štetu Audija: Jedino kod Audija motori su ugrađeni uzdužno, čime jedu 20-tak cm dužine auta, što otkida i od prostora u kabini, a i od prtljažnika.

Sumanuto zvuči činjenica da je Superb SAMO 10cm duži auto od Audija A4. A kada ih pogledaš oba - dođe ti pomisao da će Superb Audija da spakuje u gepek.

Citat:
Moje mišljenje je da Škoda daje najviše bang for the buck.
Ne postoji ni najmanja sumnja u ovo.
Citat:

Jeste da je kod druga dva malo to kvalitenieje, malo kao utegnutije, skuplji materijali itd. ali je razlika po mom mišljenju nedovoljna da opravda razliku u ceni.
Rekoh da je razlika u korist Audija isključivo kozmetička. Uopšte se ne podrazumeva da je išta na njemu urađeno bolje, nabrojao sam dosta primera a mogu još, gde je na Audiju urađeno čisto lošije.
Citat:

Ljudi su spremni da izdvoji dosta novaca samo zbog prestiža. Ipak kad kažeš Audi mnogo lepše zvuči nego Škoda.
Lična preferencija. Što se mene tiče, kupujem isključivo najbolji auto, značka mi je irelevantna.

A ako me pitaš koju značku bih više voleo da stoji na autu koji sam odabrao - to će svakako pre biti Škoda nego Audi, BMW ili Mercedes. Ko razume shvatiće, nije potrebno objašnjavanje.
Citat:

Znam ljude koje žele po svaku cenu da kupe BMW, a nemaju para i onda uzmu neku krntiju koja im posle dušu pojede i provede više vremena kod majstora nego na putu.
To su moroni, debili, kreteni, idioti i kao takvi nisu vredni pomena.

edit: slovca

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 22.08.2024. u 23:09 GMT+1]

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113

+1554 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?23.08.2024. u 06:07 - pre 8 meseci
Citat:
Lična preferencija. Što se mene tiče, kupujem isključivo najbolji auto, značka mi je irelevantna.

A ako me pitaš koju značku bih više voleo da stoji na autu koji sam odabrao - to će svakako pre biti Škoda nego Audi, BMW ili Mercedes. Ko razume shvatiće, nije potrebno objašnjavanje.

Meni je baš suprotno, značka mi je relevantna. Kada se neko odluči za Škodu, dobije poštovanje, jer je razuman čovek. Govorim o kupovini novih/premium polovnih.

Stari auti je i ovako faktor samo novac, ili opsesija.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?23.08.2024. u 11:04 - pre 8 meseci
Citat:
Flo33: Meni je baš suprotno, značka mi je relevantna. Kada se neko odluči za Škodu, dobije poštovanje, jer je razuman čovek. Govorim o kupovini novih/premium polovnih.
Šta tačno dobijaš ako voziš lošiji auto na kome piše Audi, BMW ili Mercedes, u odnosu na to da voziš bolji auto na kome krupnim slovima piše Š K O D A?

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?23.08.2024. u 11:13 - pre 8 meseci
Donekle mi je jasan rezon da ljudi kupe polovan premijum auto star 2-3 godine, posebno kad im se ne žuri i mogu lagano da čekaju "idealan" primerak, jer se uglavnom radi o onima koji bi mogli da kupe takav auto i kao nov, ali da recimo malo stegnu kaiš i odreknu se nekih drugih stvari. Takvi imaju novca da održavaju taj auto kako treba, samo jednostavno ne žele recimo da daju 60.000 evra za nov primerak, pa da ga posle nekoliko godina prodaju za 30.000, čime su isto toliiko praktično izgubili. Ovako, kupe primerak star nekoliko godina za tih 30.000, a ako i imaju onih 30.000, mogu recimo da kupe neku garsonjeru koju će da rentaju ili da ulože u nešto drugo, mogu da troše na letovanje/zimovanje, a svakako imaju prihode da taj auto održavaju kako treba.

Sa druge strane, postoje kupci koji jedva skrpe za 15 godina star premijum, koji je već promenio 2, 3 ili čak više vlasnika, potroše praktično celu sumu za kupovinu auta, a onda kad treba redovno održavati... Ne kapiraju da održavanje tog starog 15 godina košta više nego kada je bio nov uključujući cene ovlašćenog servisa.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113

+1554 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?24.08.2024. u 07:57 - pre 8 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Flo33: Meni je baš suprotno, značka mi je relevantna. Kada se neko odluči za Škodu, dobije poštovanje, jer je razuman čovek. Govorim o kupovini novih/premium polovnih.
Šta tačno dobijaš ako voziš lošiji auto na kome piše Audi, BMW ili Mercedes, u odnosu na to da voziš bolji auto na kome krupnim slovima piše Š K O D A?

Šone, kao neko dete si. Samo skačeš i napadaš. Pročitaj dva puta. Upravo sam napisao da poštujem i cenim kada neko ne pati od znački, nego kupi racionalno bolji auto, sa *slabijom* značkom

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?24.08.2024. u 10:05 - pre 8 meseci
Pročitao sam dobro i vrlo lepo i precizno te pitao.

Pogledaj dobro, NISAM te pitao šta misliš o onima koji nisu kao ti, nego sam te pitao O TEBI.

Zato te pitam ponovo:

Šta TAČNO dobijaš kada kupiš i poseduješ lošiji auto na kome piše Audi, BMW ili Mercedes, u odnosu na to da imaš bolji auto na kome piše Š K O D A?

Pitanje je suštinsko, jer potiče od nekog ko Škodu nije ni razmatrao i krenuo je da kupio Audi A4 ili sličan auto.

Međutim, nakon VEOMA DETALJNIH pregleda i testova šokirao sam se kada sam utvrdio koliko su smešni auti sa "jakim" značkama koje mogu kupiti u cene jedne, doduše ne baš bilo koje, Škode Superb i odreagavao sam u skladu sa tom činjenicom.

Sada ćeš valjda razumeti šta sam te pitao i odgovoriti na to?

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

+267 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?25.08.2024. u 20:53 - pre 8 meseci
@Nebojša - Je l si se ti to ponovio Superbom?

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?26.08.2024. u 00:05 - pre 8 meseci
Pa dobro, možda nisam hteo baš odmah da kažem, ali da :)

Čekamo da Flo33 objasni ovo šta sam ga pitao, jer je to zaista važan fenomen koji zbunjuje mnoge, pa ćemo pričati detaljnije.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

+267 Profil

icon Re: Škoda Superb 4. generacije - i dalje u vrhu ili ne?26.08.2024. u 00:18 - pre 8 meseci
Pa vrh, onda "uporedni testovi" u odnosu na Passata imaju smisao.

Generalno danas Škoda u svakom segmentu nudi najviše za razumnu svotu novca.

Kada sam kupovao Pola, za iste pare sam mogao da kupim Scalu isto godište (koja je za broj veći auto od Pola) ili prethodni model Octavije, a čak i u Crossover / SUV segmentu Karoq i Kodiaq nude najviše, a ne koštaju previše.

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343541 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.