Citat:
dusanboss:Poredim sad cene i ne znam da li je baš opravdana skoro pa duplo veća cena u odnosu na Oktaviu?
Rekoh da razlika u ceni jeste opravdana, jer Superb je mnoogo jači auto u svakom smislu: šasija, karoserija, donji postroj itd, sve je jače i veće.
Pogledajte koliko lako se diže na 500KS, bukvalno samo turbina, dizne, bolji protok i NIŠTA više:
Škoda Superb s performansama na razini Porschea!
Citat:
Dosta delova su ili identični ili veoma slični na Audiu, Pasatu i Škodi.
Sve što je suštinsko to je identično u sva tri brenda, a razlike su kozmetičke, pri čemu NE ZNAČI da je Audi bolji.
Puno stvari kod Škode i VW su bolji nego kod Audija, objašnjavao sam, osim u slučaju najmasnijih doplata, a to je šišanje ovaca. No, ko to želi - go for it.
Citat:
Dobro Audi je drugačiji pošto ima svoj motor
Bilo nekada :)
Unifikacija i obaveza ka što većim serijama radi smanjenja krajnje cene čine svoje, pa je I U MOTORIMA jedina razlika kozmetička, a i ona je na štetu Audija: Jedino kod Audija motori su ugrađeni uzdužno, čime jedu 20-tak cm dužine auta, što otkida i od prostora u kabini, a i od prtljažnika.
Sumanuto zvuči činjenica da je Superb SAMO 10cm duži auto od Audija A4. A kada ih pogledaš oba - dođe ti pomisao da će Superb Audija da spakuje u gepek.
Citat:
Moje mišljenje je da Škoda daje najviše bang for the buck.
Ne postoji ni najmanja sumnja u ovo.
Citat:
Jeste da je kod druga dva malo to kvalitenieje, malo kao utegnutije, skuplji materijali itd. ali je razlika po mom mišljenju nedovoljna da opravda razliku u ceni.
Rekoh da je razlika u korist Audija isključivo kozmetička. Uopšte se ne podrazumeva da je išta na njemu urađeno bolje, nabrojao sam dosta primera a mogu još, gde je na Audiju urađeno čisto lošije.
Citat:
Ljudi su spremni da izdvoji dosta novaca samo zbog prestiža. Ipak kad kažeš Audi mnogo lepše zvuči nego Škoda.
Lična preferencija. Što se mene tiče, kupujem isključivo najbolji auto, značka mi je irelevantna.
A ako me pitaš koju značku bih više voleo da stoji na autu koji sam odabrao - to će svakako pre biti Škoda nego Audi, BMW ili Mercedes. Ko razume shvatiće, nije potrebno objašnjavanje.
Citat:
Znam ljude koje žele po svaku cenu da kupe BMW, a nemaju para i onda uzmu neku krntiju koja im posle dušu pojede i provede više vremena kod majstora nego na putu.
To su moroni, debili, kreteni, idioti i kao takvi nisu vredni pomena.
edit: slovca
[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 22.08.2024. u 23:09 GMT+1]