Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343539 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina17.07.2024. u 01:15 - pre 9 meseci
Prva i veoma bitna stvar: ako je neko pomislio na lumbalno podešavanje, to je to, Audi A4 poslednji model NI U JEDNOJ varijanti prodatoj kod nas nema tu esencijalnu funkciju (ali zato SVE drugo što ima a što je nebitno, ima na struju?!?!)

Uz to, sedišta su OOOČAJNA, meka, bez ikakvog profila, ne drže telo, a naslon je posebno mek, leđa utonu i zgrbe se 🤯🤯🤯

Moj Bora star 21 godinu ima DALEEEKO bolja sedišta, profilisana i čvrsta, uz naravno lumbalno podešavanje.

Meni je samo ovo dovoljan razlog da nikada ne kupim Audi A4, čak i da je 10-15k jeftiniji, to je naprosto besmisleno loš kvalitet.

Druga stvar je što veliki broj Audija A4 prodatih kod nas NEMA NIKAKAV dovod vazduha na zadnje sedište!?

Dakle NE trozonsku klimu koje nikome nije potrebna, nego potpuno običan tunel koji ima svaki auto, kojim se deo hladnog vazduha iz klime šalje u zadnji deo auta.

Umesto toga, na tom mestu koje jasno predviđeno za to (možeš ga dobiti uz ogromnu doplatu uz koju te auto izađe preko 10k EUR više), nalazi se običan veliki ČEP koji samo pokazuje koliki si majmun što si kupio ovaj auto bez te dve esencijalne funkcije.

I treća, najbitnija stvar:

Danas sam vozio ovu Škodu Superb Restajling model, motor 2,0TFSI poslednja generacija (best od the best), u maksimalnoj Style opremi (virtual kokpit, beskrajan spisak stavki, DSG sa 7 brzina poslednje generacije, itd, itd).

Kvalitet prvenstveno sedišta, a onda i ostalog, a o prostoru je nemoguće pričati, u odnosu na A4, pa i najnoviji Passat - udaljen je svetlosnim godinama.

Ne vidim nikakav auto koji može pobediti ovaj Superb, čak i za dosta veći novac.

A4 je bukvalno kao igračka u odnosu na njega, a Passat mu može parirati samo uz najjače pakete opreme, koji su kod nas veoma retki.

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

DrJekyll

Član broj: 26330

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina17.07.2024. u 05:06 - pre 9 meseci
Ajmo redom, struja je bitna jer se pozicija sedista i volana memorise, a i sa strujom je podesavanje sedista preciznije.

Nema dovod vazduha pozadi za srpsko trziste, srbija je zemlja treceg sveta, ne znam ko to jos nije shvatio, takva roba i oprema stize u skladu sa tim.

10.000eur doplate nije velika cena, to je svega 20-25% vise od cene osnovnog modela

A ovo za Superb i odusevljavanje sa 7 brzina i skoda opremom, ne znam sta da kazem, jos uvek nisi otkrio Bmw 5 i Mercedes E klasu. Oba modela imaju izmedju ostalog elektricno lumbalno podesavanje i pumpanje sedista vazduhom koji drze telo, a takodjer poseduju i ventilaciju sedista, ugradjeni su ventilatori unutra. I takvih ima bas puno, bar ovde u Nemackoj. Malo su redji modeli koji na sve to imaju i opciju masaze, ali nadju se i takvi relativno lako. A6 ima slicne stvari ali nisu na istom nivou kao kod Bmw 5 i Mercedesa E klase.

Odgovor na temu

DrJekyll

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina17.07.2024. u 05:46 - pre 9 meseci
Apropo brzina, Bmw ima osam brzina, a Mercedes devet. Mada tih mercedesovih devet imaju smisla samo kod motora preko 400ks sto realno nikome ne treba. Jedini rivali su im A6 i Jaguar koji nisu na istom nivou.

Superb moze da se poredi sa npr. Insigniom i Pezoom 508 (ili kako se vec zove) jer to je ta klasa i kvalitet u koji spada.

A za Boru verovatno ne znas da uopste ne mozes ni da udjes sa tako starim autom u iole veliki zapadnoevropski grad.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina17.07.2024. u 22:41 - pre 9 meseci
Citat:
DrJekyll: 10.000eur doplate nije velika cena, to je svega 20-25% vise od cene osnovnog modela
Već samo ovom rečenicom si sam sebe diskvalifikovao iz svake ozbiljne diskusije, ali to znamo odavno.

Znamo da svaku diskusije težiš da razvodniš i skreneš te je glupo sa tobom uopšte i pričati, ali radi čitalaca ES-a i razjašnjavanja ove situacije, evo:

Citat:
Apropo brzina, Bmw ima osam brzina, a Mercedes devet. Mada tih mercedesovih devet imaju smisla samo kod motora preko 400ks sto realno nikome ne treba. Jedini rivali su im A6 i Jaguar koji nisu na istom nivou.
Kakvih 400KS, kakav Mercedes, ko o tome priča? Kakve TO veze ima sa temom najbolja kupovina i ulaznim cenovnim podsegmentom D segmenta o kome se govori?!?

Citat:
Superb moze da se poredi sa npr. Insigniom i Pezoom 508 (ili kako se vec zove) jer to je ta klasa i kvalitet u koji spada.
Cenovno da, ali napamet bez gledanja mislim da je Superb daleko iznad njih, a kada bih pogledao detaljnije siguran sam da bih našao X stavki koje to dokazuju.

Citat:
A za Boru verovatno ne znas da uopste ne mozes ni da udjes sa tako starim autom u iole veliki zapadnoevropski grad.
Ako je to uopšte istina, što ne verujem jer je to EURO4 motor, to je irelevantno.

To je auto čija je vrednost na tržištu ispod 3k eura, a ima važne osobine i stavke bolje od najnovijeg Audija od 40+ k što je svakom normalnom vozaču šokantno, to je poenta.

Citat:
struja je bitna jer se pozicija sedista i volana memorise, a i sa strujom je podesavanje sedista preciznije.
Najbitnija stvar kod tih strujnih komandi je što one puno DIŽU CENU auta, a nemaju nikakvu praktičnu funkciju.

Pri tome, potpuno je apsurdno da sa najnovijim A4 dobiješ sedišta koja imaju sva podešavanja na struju, a uopšte nemaju najbitnije podešavanje, PLUS vrlo su meka i ne drže telo nikako, a naročito leđa 🤯🤯

Citat:
Nema dovod vazduha pozadi za srpsko trziste, srbija je zemlja treceg sveta, ne znam ko to jos nije shvatio, takva roba i oprema stize u skladu sa tim.
Ne naravno, čitaj prošlu stranu, objasnio sam.

Zvao sam uvoznika direktno i pitao ga kako je to uopšte moguće nemati dovod vazduha nazad u autu od 40+ k i pitao ih kako ih nije sramota da prodaju takve aute?

Dobio sam odgovor da "oni konfigurišu opremu prema zahtevima kupaca, a naši kupci to ne traže"?!?! 🤯🤯

Ne traže zato što je doplata za to 1500 EUR, a to dobijaš SAMO uz trozonsku klimu koja nikome u toj klasi nije potrebna, ali dovod vazduha pozadi je potreban SVAKOME.

To dakle nije propust uvoznika koji se logično bori da ostvari što bolju cenu za kupca, nego je to banditizam Audija koji te ucenjuje time da bi dobio vazduh pozadi MORAŠ da doplatiš trozonsku klimu.

Citat:
nisi otkrio Bmw 5 i Mercedes E klasu. Oba modela imaju izmedju ostalog elektricno lumbalno podesavanje i pumpanje sedista vazduhom koji drze telo, a takodjer poseduju i ventilaciju sedista, ugradjeni su ventilatori unutra.
SVE TO i SVE NA STRUJU sa memorijama I VENTILACIJOM ima Superb na slici, A NIŠTA OD TOGA nema Audi A4 koji se prodaju kod nas, a o njima govorimo.

Ali još bitnije od nepostojanja tih funkcije je KVALITET sedišta koji je na AUDI A4 očajan.

Evo u nastavku kačim slike sedišta A4 (uživo su još ravnija, meka i neudobnija), od Škode Superb, uživo su izvrsna, prave direktorske fotelje od ALKANTARE, ali čvrsta i sa svim mogućim funkcijama NA STRUJU i memorijom.

Dole kao primer za poređenje su odlična i čvrsta sedišta od Bore 1,8T Highline starog više od 20 godina, na kojima se sedi daleko kvalitetnije, udobnije i bolje drže telo nego kod najnovijeg A4 od 40+ k EUR.

edit: zaboravih da kod Superb i prednja i zadnja sedišta su presvučena ALKANTAROM.

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 18.07.2024. u 02:16 GMT+1]
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina27.07.2024. u 06:36 - pre 9 meseci
Burazeru.

Meni je škoda zakon, ali ovo na slici je malo jeftinija varijanta mog passata starog 5 godina. Ne razumem oduševljenje.

A audi. kao i bmw, merc, za klot verzije tako rade. Klot trojka i c klasa su isti K. Ako se malo zamisli, oni ne prave pare na mehanici, nego na dodatni opremi. Klot vs max oprema je bezmalo dupla cena.

Sad, po porebi.. U Srbiji je potreba da te komšija vidi da si kupio audi ili bmw. ima li dovod vazduha nazad.. ah, nije važno. Mene čudi da imaju i podizače nazad na prozorima.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 13:54 - pre 9 meseci
Citat:
Flo33: Burazeru.

Meni je škoda zakon, ali ovo na slici je malo jeftinija varijanta mog passata starog 5 godina. Ne razumem oduševljenje.
Burazeru,

Jako strašno mnogo preterano si pogrešio, ne znam da li ti uopšte gledaš sliku tog Superba, ili gledaš sliku Bore starog 22 godine

Passat naprosto ne može u istu rečenicu sa tim Superbom, evo na primer ovaj dečko je to jasno rekao:

A nije ni video tog Superba o kome pričamo, nego običnog.

A ako pričaš baš o tom komadu, evo ti još par njegovih slika:

Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 14:00 - pre 9 meseci
@DrJekyll:

Najveće greška moderatora ovog podforuma pre nego što je ta dužnost meni dodeljena, je što je tebi dozvoljavano da svaku smislenu temu na ES-u truješ i vređaš svakog ko se usudi da bilo šta smisleno napiše.

Izlišno je pričati kako sada (zapravo već jako dugo) završavaju takvi pokušaji koje osim tebe niko nije sprovodio, ali ako već pominješ da je neki BMW serije 3/5 ili Mercedes "bolji", ja te pozivam da kažeš U ČEMU TAČNO su to oni bolji i da okačiš neke slike, dokaze, linkove i slično što bi to dokazalo, naravno i njihove cene.

Odgovor na temu

DrJekyll

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 15:39 - pre 9 meseci

Vec je hiljadu puta receno, ali si ti hiljadu puta brisao postove, bmw 5 i merc E klase su u svemu bolji.

Ja ne kacim linkove samoprozvanih eksperta sa youtube niti ih gledam, vec pricam iz licnog iskustva.

Ok je Skoda, sve je to super, ali ko se navikne na bmw5 i merc E klasu pa sedne u Superb prvi utisak je- kako je ovo u Skodi sve jadno.

Sedi uzivo pa ces valjda shvatiti o cemu pricam.

Odgovor na temu

DrJekyll

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 15:40 - pre 9 meseci
Pricamo o automobilima oko 20-30.000€

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 15:57 - pre 9 meseci
Sad me tera da idem da slikam starudiju od passata da pokažem da je škoda kopija

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
109.245.225.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 17:48 - pre 9 meseci
Citat:
DrJekyll: Vec je hiljadu puta receno, ali si ti hiljadu puta brisao postove, bmw 5 i merc E klase su u svemu bolji.
Ne, to niko nikad nije rekao osim tebe na "majke mi".

A to "majke mi" nema nikakav značaj i generalno, a naročito od tebe koji si trol najgore vrste.

Citat:
Ja ne kacim linkove samoprozvanih eksperta sa youtube niti ih gledam, vec pricam iz licnog iskustva.
Upravo to ja radim, A NE TI, a trebaš i ti, i svoje iskustvo sam vrlo detaljno napisao i argumentovao i ilustrovao slikama, čak i tim linkom sa YT koji naravno nema prevelik značaj.

Citat:
Ok je Skoda, sve je to super, ali ko se navikne na bmw5 i merc E klasu pa sedne u Superb prvi utisak je- kako je ovo u Skodi sve jadno.
Ma samo ti objasni šta je to"jadno", a kod ovih "nije jadno", živ nisam da to čujem??

Odmah ću reći jednu stvar koje me je malo začudila, ali tako je:

Stari Passat 1,8TSI je osetno tiši od ovog Superba, što ne znači da je Superb bučan, nego je taj stari motor u Passatu neverovatno tih.

Dva su razloga za to: Blok mu je tučani velike debljine od 3,5mm (noviji su 3mm) i zvučna izolacija je vrhunska. U kabini Passata motor je praktično nemoguće čuti.

Sve drugo je na strani Superba, nema poređenja prosto, izvoli objasni kako je to kod tih koje ti pominješ?

Citat:
Pricamo o automobilima oko 20-30.000€
Tačno, negde u toj ceni je ovaj Superb, koji je star 4 godine (2020)

Citat:
Flo33: Sad me tera da idem da slikam starudiju od passata da pokažem da je škoda kopija
Baš tako.

Slikaj, okači i objasni, upravo isto kao što ja radim, jer to je način kako se vodi civilizovana i argumentovana diskusija.

Odgovor na temu

DrJekyll

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina28.07.2024. u 18:31 - pre 9 meseci
Pronadji negde i sedi u npr. bmw 530, 2018-2020god, koji ima 6 cilindra, potpuno (ne delimicno) elektricna kozna sedista sa opcijom ventiliranja sedista i masaze.

Sedi, pomirisi, opipaj, provozaj, i napisi utiske.

A napisi onda kako ti se cini Superb posle njega.

U istom su cenovnom rangu.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 01:17 - pre 9 meseci
Trenutno se nudi 3 komada BMW 520i otprilike te cene, svi drugi su besmisleno skuplji

https://www.polovniautomobili....;submit_1=&without_price=1

Svi imaju isti motor, 4-cyl 184KS, ali on postoji u dve verzije, jedan se mapira na 260KS, a drugi na čak 300KS, što je u oba slučaja odlično.

Ovi su nešto jeftiniji nego što sam mislio, ali bez mnogo razmišljanja bih uzeo Superba, napamet vidim iz kojih razloga, a mnogo ih ima:

1) Matrix farovi (nazamislivo dok ne vidiš)
2) Puno više prostora
3) Bogatija i savremenija oprema
3) Manja težina i znatno manja potrošnja, najsavremeniji 2.0TFSI motor
5) Puno manji troškovi održavanja

I puno toga drugog...

Okači ti TAČNO onog za koga ti smatraš da bi mogao da konkuriše ovom Superbu, do oko 30k recimo.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 13:43 - pre 9 meseci
Vidim danas Passat CC prve generacije (pre facelift-a, model do 2012. godine), neverovatno je kako taj auto ima lepu liniju i normalan dizajn za jednu limuzinu. Znam da je uglavnom verzija za 4 osobe, tj. pozadi su 2 odvojena sedišta koja se mogu podešavati kao i prednja, ali viđam po oglasima za neke primerke da je za 5 putnika, ne kapiram da li je pri kupovini postojala opcija izbora da pozadi bude "klupa" za 3 putnika ili 2 odvojena sedišta?
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.mbb.yettel.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 16:38 - pre 9 meseci
Taj prvi CC je ušao u sve knjige dizajna, na žalost zadnja klupa mu je uvek takva, za dvoje ljudi.

Odgovor na temu

DrJekyll

+153 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 16:43 - pre 9 meseci
E da, sad sam pogledao ona tri u srbiji sto si postovao.

Prvi ima "najjadnija" sedista da kazemo, i osnovne felne i farove, takvih ima u nemackoj i za 17.000€.

Drugi ima malo bolja "sport line" sedista ali i dalje nije to to, farovi i dalje osnovni itd.

Treci, poslednji, je ono sto bi trebalo da trazis i uzivo da probas, on ima ta "najbolja" sedista, mada i kod njega mnogo toga fali, nema ventilaciju sedista ni masazu, nema grejanje volana itd.

Dakle ovaj poslednji kao orjentir treba uzivo da probas.

A posle javi kakav je Superb u odnosu na njega.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 17:36 - pre 9 meseci
Sve što nije link ka autu na srpskom tržištu za koji smatraš da je Tvoj izbor će ti biti obrisano bez daljih komentara.

Okačio sam one koje sam našao i vidiš kakvi su, prosto su smešni u odnosu na Superb.

Da vidimo koje si ti našao?

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 19:40 - pre 9 meseci
Da se setim kako se upload slika sa mobilnog..

Edit: nekako sam up.

Ne znam burazeru šta ti je čkode lepo rekao, evo ti pasat iz 2019. Šta je tačno bolje na toj škodi?
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina29.07.2024. u 22:00 - pre 9 meseci
Ne vidi se tu ništa osim da je highline ili sportline oprema, sa kožom koju lično ne bih nikad uzeo.

Koji je motor, koje su druge osobine i kolika je cena?

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 11:19 - pre 9 meseci
Što, 'oš da kupiš?

Ja tebe ne razumem. Tamo kačiš slike sedišta i volana, govoriš kako škoda šije sve ostale, pokažem ti da je to samo kopija passata (što je jelte i normalno) ti me sada pitaš za motor. Dobro nisi me pitao i za gume.

O čemu pričamo? O kabini, motorizaciji, o čemu?!

2l je 190ks dizel. DSG 7 4matic. oprema je sve što postoji, osim glupe digitalne table. znači šiber, vebasto vw, skrivena kuka, ma sve. Nemam pojma cenu, cca 20k

Pre toga 2l 191ks ZF8 xdrive, nebo i zemlja, naravno u korist BMW, što se tiče vožnje. Oprema je bila za k. (s tim da sam namerno tako hteo)

I, da, nema highline i sportline opreme 2019 + toliko o tome.

A šta bi ti uzeo i ne bi, to briga samo tebe.

Burazeru.

(kontam da bi uzeo Boru 2000.)

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343539 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.