Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343532 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 15:16 - pre 9 meseci
Citat:
Flo33:A šta bi ti uzeo i ne bi, to briga samo tebe.

Burazeru.

(kontam da bi uzeo Boru 2000.)
Burazeru šta bih uzeo jeste moja stvar ali sam i rekao, Boru 1.8T Highline Plus (2003) sam uzeo pre 13 godina i nijedan, ni najmanji problem sa tim autom nisam imao za sve te godine, slatko ga i danas vozim.

Nije on ovde tema, njega sam naveo kao toliko star auto koji ima daleko, neuporedivo bolja sedišta od najnovijeg Audija A4 koji se masovno prodaje po ceni od preko 40k EUR, i više.

Sada je tema ovaj Superb 2.0 TFSI 2020. koga sam pokazao, da konkretizujem koji je prodat za 25,5k i lično ga smatram daleeeeko najboljom kupovinom za tu, pa i veću cenu, najmanje 30k, moguće i više.

Zato želim da se daju konkretni predlozi za auto D segmenta na tržištu u toj cenu, da vidimo ima li možda nešto bolje da se pazari za te novce?

Dakle, NE NA mobile.de, NE u EU, NE pominjati BMW od 50+ k i slično, ne nabrajati imaginarne osobine imaginarnih auta - nego okačiti i pokazati stvarne aute u toj ceni koji se prodaju, OVDE, u Srbiji. Na polovniautomobili.com ih ima brdo i svako može da nađe svog favorita i da ga pokaže.

Što se tiče Passata, imam 1,8TSI u Comfortline opremi i smatram ga odličnom vrednošću za svoj novac, ali ovaj (ili neki sličan) Superb po meni je i bolji.

Opšti je utisak mnoogo ljudi da su poslednju generaciju Superba uradili bolje od Passata, a kao i ranije zadržao je povoljniju cenu, što ga diže u vrh najboljih kupovima.

Želim da dođemo do zaključka da li je tako, ili u toj ceni ima boljih ponuda?

Odgovor na temu

Turmen
Software Quality Assurance Engineer
Wireless Media
Beograd

Član broj: 317274
95.180.107.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 16:40 - pre 9 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic:Zato želim da se daju konkretni predlozi za auto D segmenta na tržištu u toj cenu, da vidimo ima li možda nešto bolje da se pazari za te novce?

Ima li šta bolje od ovoga:

Ako nekom treba oglas, ne volim da ih kačim jer ih ionako obrišu uskoro - https://www.polovniautomobili....-line?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
Prikačeni fajlovi

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 16:49 - pre 9 meseci
Ne znam, ubaci link da ga vidimo, nećemo valjda svi da kopamo po PA da ga tražimo?!

Više od 15 godina ovde učim ljude kako se traže najbolje kupovine, u bilo kojoj klasi i neki i dalje ne kapiraju koliko je to prosto, ali mora biti konkretno, NE imaginarno.

p.s. teško da Arteon može da bude najbolja kupovina ali daj da ga vidimo, i njega, i mnoge druge koje nađete i klasi koja je navedena.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 17:01 - pre 9 meseci
Stavio si link, evo gledam...

Pa ovo je smejurija, stranac , zastareli najjači motor koga u Superbu imaš puno, stari 6 brzina menjač, itd.

Nema ovo veze sa dobrom ponudom, a obaška što će mu cena biti blizu 40k.

Ajmo dalje?

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 17:10 - pre 9 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic: Stavio si link, evo gledam...

Pa ovo je smejurija, stranac :D, zastareli najjači motor koga u Superbu imaš puno, stari 6 brzina menjač, itd.

Nema ovo veze sa dobrom ponudom, a obaška što će mu cena biti blizu 40k.

Ajmo dalje?

Brate izgleda kao avion, duplo atraktivniji od Passata, Superba i sličnih auta. Nisam pratio kolike su dažbine, ali sam računao kao da je 35000e.

Ima i jeftinijih primeraka:

https://www.polovniautomobili....-line?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Ako gledamo racionalno, bez mnogo emocija, sumnjam da postoji bolja kupovina u ovoj klasi od Octavije, auto sa dobrom motorizacijom, može da se nađe sa solidnim paketom opreme, nije glomazan, ima veliki gepek, dosta prostora unutra i ne košta kao garsonjera u Beogradu.

Evo primer jedne nove u Selection paketu opreme - https://www.polovniautomobili....s-tsi?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

Ja bih lično uvek pre vozio limuzinu, ali je i karavan legitiman izbor za porodičnu upotrebu

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 17:49 - pre 9 meseci
Oktavija je auto sa možda najboljim odnosom kvalitet-cena generalno, zato sam tom autu posvetio celu temu na ES-u, gde smo ga tranžirali u sitna crevca.

Ova diskusija se odnosi na aute koji su jednu veliku, možda i dve klase više, da vidimo šta se tu nudi i šta će isplivati.

Podsećam da u toj klasi ima brdo japanaca recimo, pa i drugih evropskih brendova, moj komšija recimo se kune u mazdu 6 i vozi jednu (kupio novu), itd.

Sve to dolazi u obzir da se ovde ispita, a što se tiče ovog Arteona koga si gore pokazao, taj drugi je bolja priča od prvog, ali ima preslabi i prebučni 1,5TSI motor, o kome sam dosta govorio na ES-u.

2,0TFSI je daleeko bolji, jači i tiši, a doplata za njega kada se auto kupije nov je manja od 2k.

To je smešno malo i mislim da bi svako normalan trebao da doplati za takav upgrade, ali kada pogledamo statistiku prodatih, kao i situaciju na tržištu polovnih, vidimo da otprilike na nekoliko stotina, možda i hiljadu 1.5TSI - dolazi jedan 2,0TFSI ?!?

Meni je to misterija zašto je tako, ali tako je.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 19:41 - pre 9 meseci
Gledam ovakvog jednog sa prozora zgrade svaki dan ! Komsija 2 sprata iznad mene ima Arteon i sa prozora , ali i iz blizine lepsi auto nisam video u toj klasi !

Sad motor , oprema to je sve stvar izbora ali karoserija kako izgleda vrh .

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina30.07.2024. u 23:12 - pre 9 meseci
Arteon je isti auto kao Passat, samo značajno skuplji i sa skučenom kabinom, naravno i takvog izgleda, pa ko voli...

Da čujemo još predloga najbolje kupovine u Srbiji do 30k?

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina31.07.2024. u 07:16 - pre 9 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Flo33:A šta bi ti uzeo i ne bi, to briga samo tebe.

Burazeru.

(kontam da bi uzeo Boru 2000.)
Burazeru šta bih uzeo jeste moja stvar ali sam i rekao, Boru 1.8T Highline Plus (2003) sam uzeo pre 13 godina i nijedan, ni najmanji problem sa tim autom nisam imao za sve te godine, slatko ga i danas vozim.

Nije on ovde tema, njega sam naveo kao toliko star auto koji ima daleko, neuporedivo bolja sedišta od najnovijeg Audija A4 koji se masovno prodaje po ceni od preko 40k EUR, i više.

Sada je tema ovaj Superb 2.0 TFSI 2020. koga sam pokazao, da konkretizujem koji je prodat za 25,5k i lično ga smatram daleeeeko najboljom kupovinom za tu, pa i veću cenu, najmanje 30k, moguće i više.

Zato želim da se daju konkretni predlozi za auto D segmenta na tržištu u toj cenu, da vidimo ima li možda nešto bolje da se pazari za te novce?

Dakle, NE NA mobile.de, NE u EU, NE pominjati BMW od 50+ k i slično, ne nabrajati imaginarne osobine imaginarnih auta - nego okačiti i pokazati stvarne aute u toj ceni koji se prodaju, OVDE, u Srbiji. Na polovniautomobili.com ih ima brdo i svako može da nađe svog favorita i da ga pokaže.

Što se tiče Passata, imam 1,8TSI u Comfortline opremi i smatram ga odličnom vrednošću za svoj novac, ali ovaj (ili neki sličan) Superb po meni je i bolji.

Opšti je utisak mnoogo ljudi da su poslednju generaciju Superba uradili bolje od Passata, a kao i ranije zadržao je povoljniju cenu, što ga diže u vrh najboljih kupovima.

Želim da dođemo do zaključka da li je tako, ili u toj ceni ima boljih ponuda?

Kiselo grožđe

Comfortline=klot. Normalno da je superb u ful opremi bolji. JA sam uzeo i superba i passata (na probu sam uzeo oba) i JA sam ocenio da superb ima nešto slabije plastike (ne smeta mi sama tvrdost plastike, nego što se lakše grebe) i nešto više prostora. I JA sam odlučio da mi više znači semi-autonomna vožnja u vw nego druge stvari. Dobro, i matrix svetla.

Znači JA, ne neki burazeri, komšije, forumaši itd.

A onda, jer moja žena do posla svaki dan ima 250km tamo i nazad sam odlučio da je najracionalniji i inajbolji izbor za nju (i uopšteno) , kako god okreneš škoda octavia 2.0 150ks.

(nije mizigonija, ona nema pojma, pa meni pusti odluku)

Kvalitet je isti kao u superbu, oprema isto, manji je 20cm, koji se iskreno ni ne osete u kabini.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

46.240.134.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina31.07.2024. u 09:44 - pre 9 meseci
Citat:
Nebojsa Milanovic

Ova diskusija se odnosi na aute koji su jednu veliku, možda i dve klase više, da vidimo šta se tu nudi i šta će isplivati.

Octavia spada u veći C segment i u klasi je sa Audijem A4 i Passatom koji se pominju u diskusiji naveliko. U toj konkurenciji je best buy, u smislu da za najmanje para dobiješ najviše. Naravno, neko će pre kupiti Audija, neko pre Passata, neko Mazdu 3, stvar izbora i afiniteta. Ali uvek ću biti pri stavu da je Octavia Best buy u toj klasi.

Za 30k upada i neka Toyota Camry, ali meni se taj auto lično ne sviđa, vozio sam ga iznajmljenog par dana, ništa posebno.

Takođe Volvo S90 će mi uvek biti zanimljiv u tom segmentu

Ali bih se ja, recimo, za tu oko 30k u C segmentu, pomirio i sa nedostatkom prostora i sa skučenom kabinom i sa malim gepekom i kupio - ovako nešto

Sve ostalo tipa Renault Talisman, Hyundai Elantra, Toyota Corola su auti koji izgledaju lepo na slici, ali su iznutra jeftini, imaju slabe motore, male prtljažnike i ne mogu ni da primirišu Octaviji a kamoli ozbiljnijim automobilima.

Ta sedan klasa polako izumire i sve se manje kupuje za porodičnu upotrebu. Postoje kupci tipa Nebojše kojima se takvi auti sviđaju, ali 90% kupaca koji biraju prevozno sredstvo za ženu i dvoje dece će kupiti neki karavan, a ko želi "all in one auto" će kupiti SUV, staviće mu krovni kofer, voziti max 130km / h, malo se pomučiti sa parkiranjem i eksploatisati te automobile. Zato se i prodaju ko ludi, čista konfekcija.

Ostaće limuzine tipa A6, A8, BMW, Mercedesi za direktore ili električni tipa ID7 ili EQS koji će koštati preko 100000e.

Odgovor na temu

Flo33
Slovenija

Član broj: 137113

+1554 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina31.07.2024. u 13:48 - pre 9 meseci
Dodao bi da Octavia ima više prostora u kabini nego bmw 5. Ne bi se kladio da ni u gepeku ne zaostaje.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
193.189.178.*

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina01.08.2024. u 01:05 - pre 9 meseci
Citat:
Flo33: Dodao bi da Octavia ima više prostora u kabini nego bmw 5. Ne bi se kladio da ni u gepeku ne zaostaje.
Ovo je tačno naravno.

Trol DrJekyll u postu koji mu je obrisan bio je napisao da BMW Serija 5 ima isto prostora kao Superb, što je bizarna laž. Istina je sa Superb ima daleeeko više mesta od Oktavije, a značajno više i od Passata, naravno i od BMWa.

Dalje, kvalitet enterijera u Oktaviji svakako nije na nivou Superba, a taj kvalitet unutrašnjosti kod Superba zavisi od nivoa opreme.

Superb 2.0TFSI koga sam pomenuo ima opremu Style Plus koja ima kožu čak i na vratima, sedišta od Alkantare, a što se tiče autonome vožnje ima bukvalno sve što i najjači Audi modeli.

Kapiram da je to zaista izuzetan primerak i da najveća većina to nema, ali on mi je eto poslužio kao polazna osnova za poređenje.

Taj auto konkretno je naručen i konfigurisam potpuno zasebno, pitanje je da li uopšte postoji još neki takav komad.

Jedina stvar koje postoji na spisku opreme, a da taj komad nema, je panorama krov.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina01.08.2024. u 14:31 - pre 9 meseci
Neko mi je pričao da novi Arteon nije ni blizu one prve generacije po kvalitetu enterijera i sl., nisam video dotični primrak, ali je moguće da jeste tako kod onih najjeftinijih, jer Arteon startuje sa cenom od 38k evra, dok recimo Tiguan startuje sa 35k, pa je očigledno da ne može Arteon u toj baznoj verziji biti kao E klasa u nekom višem paketu.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1831 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina01.08.2024. u 15:57 - pre 9 meseci
Arteon i dalje postoji samo jedna jedina generacija ! Videcemo da li ce postojati u buducnosti 2. To se nikada ne zna i zavisi od profitabilnosti vozila.

Skoro svi evropski proizvodjaci su prestali da prave automobile klase A . Tako je VW prestao da proizvodi Up prosle godina ! Sada nema nista a i tu nikada nije ni imao 2 generacije . Dok je Golf za sada stigao do 8. a pasat vec do 9. gen .

Bio je fejslift i to je vec pitanje licnog ukusa. Posle fejsa meni se mnogo manje svidja vizuelno nego pre.

Na srecu kod nas ljudi najmasovnije imaju one starije

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina01.08.2024. u 21:43 - pre 9 meseci
Arteon neće imati naslednika, rečeno je puno puta. Stvar je u tome što su serije tog auta male i to poskupljuje proizvodnju do neisplativosti.

Sad tek vidim ovo:
Citat:
Turmen: Ali bih se ja, recimo, za tu oko 30k u C segmentu, pomirio i sa nedostatkom prostora i sa skučenom kabinom i sa malim gepekom i kupio - ovako nešto
Nadam se da ovo nisi ozbiljno rekao, jer za taj auto bih rekao da je najgora kupovina u C/D segmentu.

Da li je potrebno nabrajati njegove bizarne osobine: 1,3 motor, (pre)slaba vidljivost, preniske gume kao da ima 500 a ne stotinak KS, i slično.

To može biti igračka za nekog bubuljičavog pubertetliju kome je to tata kupio da se iživljava, za ozbiljnog vozača/kupca svakako nije.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina02.08.2024. u 02:33 - pre 9 meseci
2.0TDI motor sa 190-200KS u Superbu je izvanredan, pa evo tri odlična auta sa tim motorom:

https://www.polovniautomobili....rbiji?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili....0-tdi?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili....190?attp=p19_pv0_pc1_pl10_plv0

Ako bih hteo dizel, gledao bih da bude ispod 100K km i ispod 25k€, u realnosti ima takvih auta, ne puno, ali ih ima.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina02.08.2024. u 11:15 - pre 9 meseci
A po čemu je to auto za "bubuljičavog pubertetliju" a Arteon, Passat, Superb nisu. Bukvalno isti tip auta i ima istu upotrebljivost, bez obzira na razlike u motorizaciji. Jedino što Mercedes ima malo zaobljeniji dizajn i na uštrb tok dizajna ima manje prostora na zadnjoj klupi, mali gepek verovatno. Ako ga to čini autom za "bubuljičavog pubertetliju" onda ok, nije baš auto za penzionere, složićemo se.

Ima "na papiru" slab motor, nisam ga vozio pa neću da komentarišem napamet, ali auto izgleda top, ima vrhunski enterijer, sedišta, verujem da je stabilan na putu, udoban. Jedini razlog zbog čega bih odustao od tog auta je što živim u Srbiji i što auto te visine, gotovo pa neupotrebljiv na 90% naših puteva.

I tih 1.3 i 136KS su verujem apsolutno dovoljni za krstarenje autoputem na brzini od 130 - 140 - 150km/h i da hoću da vozim brže nemam gde, nemamo puteve za veće brzine, a neću ni kaznama da finansiram klošare

Superba ne bih vozio nikad samo zato što je izgradio reputaciju "državnog, službenog" auta, pa i da ima motor od 600KS, 5000kubika, da troši 2l na 100km i da je besplatan - zamisli voziš i svi ti se sklanjaju na autoputu jer misle da si presretač. Uvek bih pre dao 35000e npr za dobru Octaviju nego za Superba. Jednostavno mi je prazan auto, bez emocije karaktera, spartanski urađen..

Passat, Audi A4, Audi A6, svaki MB C ili E klase su nešto drugo.

Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539

+775 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina02.08.2024. u 12:45 - pre 9 meseci
Citat:
Uvek bih pre dao 35000e npr za dobru Octaviju nego za Superba.

Znači, nešto ovako :)
https://www.polovniautomobili....a-vrs?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Ovo je samo primer, ne bih da komentarišem karakteristike, a posebno boju, tražio sam nešto sa što jačim motorom, pa naleteo na ovaj primerak, možda na oglasima ima i nešto u tipa crvenoj ili crnoj boji, a šteta što sajt nema mogućnost da se filtrira ta neka sportska verzija kod modela kod kojih to postoji, npr. Megan RS, Golf GTI i R32, itd., ili recimo ona Scout verzija kod Oktavije karavan (4x4 plus plastike po rubovima i pragovima).
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Odgovor na temu

Turmen
Wireless Media
Beograd

95.180.107.*

+267 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina02.08.2024. u 14:10 - pre 9 meseci
Upravo, vrhunska Octavia ako izuzmemo boju. Čak bih i dobrano razmislio da li da kupim nju, ispred onog Arteona ili Mercedesa koje sam ranije podelio.

A kome ne treba sportski auto, u punoj opremi, ima i nešto ovako da uživa u porodičnoj eksploataciji u zdravlju i veselju godinama.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
*.dynamic.sbb.rs.

+1430 Profil

icon Re: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina03.08.2024. u 16:13 - pre 8 meseci
Preduhitrio si me, nema se tome šta dodati.

@Turmen

Smatram te ozbiljnim mladim vozačem koji je ipak sposoban da zdravo rasuđuje, pa ti predlažem da uporediš tu Oktaviju RS sa tim presmešnim Mercedesom sa maleckim Renoovim motorom koji je dobar za Clio.

Iz onoga šta si do sada pisao smatrao sam da si ozbiljniji, oko te simpatije za Mercedesa se presaberi još jednom i uvidećeš da je to realno neupotrebljiv auto.

Uporedi ga recimo sa Golfom GTI i samo ćeš se nasmejati..

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: AutoZone :: Porodični automobil (veći C i D segment) - najbolja kupovina
(TOP topic, by Nebojsa Milanovic)
Strane: << < .. 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 343532 | Odgovora: 1175 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.