Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Korupcija građevinske inspekcije

elitemadzone.org :: MadZone :: Korupcija građevinske inspekcije

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 21910 | Odgovora: 124 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boris Tadić

Član broj: 248314
Poruke: 313
*.opera-mini.net.+1621 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije10.01.2018. u 22:36 - pre 38 meseci
Nadnica za branje maline je

20€
+ 3 obroka
+ smeštaj
+ prevoz.

Šta još treba, da im obezbedi striptizete?

Pa 10 radnika × 30 dana, pa ako uporedo ne bere bar 4 ukućana, ostane im bukvalno ništa.
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 456+1320 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije10.01.2018. u 22:49 - pre 38 meseci
@Bradzorf012 - "U USA ili Južnoj Koreji, tipično kapitalističkim društvima nema ni štrajkova radnika." - pa onda otvoris google:

Prvi link Korea:

http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20180110000944

Hyundai Motor union, management reach 2nd tentative wage deal
===
Workers at South Korea's largest carmaker began partial strikes last Thursday to press for higher salaries and bonuses.
Hyundai workers have staged strikes 24 times in recent months that prevented Hyundai from producing 84,300 cars, costing the carmaker 1.78 trillion won in lost production, according to the company.
Labor strikes have plagued the country's biggest carmaker for decades. Its workers have walked out every year since 1986 except for in 1994, 2009, 2010 and 2011.
===

Daklem, radnici Hyndai-a su strajkovali svake godine od 1986 (±32 godine), sem 4 kad su preskocili...


USA - ajde napravi mali napor pa sam potrazi.


Prospes uvek 5kb teksta demagogije, koja je uglavnom bazirana na netacnim podacima i licnim stavovima, koje branis srpom i cekicem. Strajk i protest su ustavom garantovano pravo i u USA i u Koreji kao i u ostatku kapitalistickog sveta.

Kapitalisti ne strajkuju, ne zato sto im je zabranjeno, nego sto njihova prava nisu ugrozena u kapitalizmu, odnosno koriste druge kanale - mogu da ih ostvare kroz legalni sistem, i kroz lobiranje.

Tvoj stav o malinarima je irelevantan, njihovo pravo je da ako misle da su im prava povredjena, izadju na protest, kao sto je to pravo i nadnicara i kao i svih ostalih...
 
Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2204+4914 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije10.01.2018. u 23:10 - pre 38 meseci
Upravo!

A vama ostalima kojima smeta što neko blokira puteve, predlažem da zaustavite saobraćaj i da izađete na proteste. Nećete? Vi ste iznad toga? U tom slučaju ne galamite da vas ne pojedu malinari, komunisti i Južnokoreanci.
 
Odgovor na temu

Bradzorf012
Computer programming specialist
Mile i ortaci LLC
New York

Član broj: 334105
Poruke: 373+866 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 01:55 - pre 38 meseci
SlobaBgd, Boris, banana,

Momci, ne znam kako to drugačije da vam kažem, grešite. Mašite poentu totalno. Vama ni najmanje nisu jasne društvene uloge, rodne, polne, starosne, nije vam jasno ni kako se one ostvaruju, niti vam je jasno koja prava (i obaveze) podrazumevaju. Ne pravite ni razliku između štrajka i protesta. Vi ste sve toliko izmešali i izmiksali, da ne znate gde udarate, samo mlatarate ručicama okolo želeći da prozvedete neki efekat, ali sve što uspevate je da napravite promaju. Milion puta sam do sada pisao o tome na forumu, naročito kada smo pričali o malinama, ali vam to očigledno nije dovoljno. Pokušaću opet, po milion i prvi put. U vašim glavama je sve izmešano, kao nekakva kaša i sve što umete je da mašete parolama ili da se "solidarišete" sa "jadnim malinarima". U kolikoj ste zabludi, niste ni svesni i nisam siguran da će do vas dopreti bilo koji glas razuma. To uostalom potvrđuju i kontradikcije u koje sami upadate, misleći da ste rekli nešto pametno ili epohalno. Da pokušamo ovako. Na primeru radnika i kapitaliste se vide te razlike, ako govorimo o ovoj temi, ali možemo upotrebiti i druge dihotomije. Na primer.

Odrasli i deca. Ako dete(maloletnik) uzme ključeve od auta, prođe na crveno, slupa auto i napravi štetu drugima, neće odgovarati krivično. Ako ja kao odrastao uradim tako nešto, preti mi robija. Ne pomaže izgovor da je dete to i to, tu i tu, tada i tada uradilo istu stvar, a nije odgovaralo. Hebiga, ja sam odrastao čovek, a za dete važe neka druga pravila.

Muškarci i žene. Koliko je meni poznato, na ovoj planeti za sada samo žene rađaju, pa iz toga proističu neka prava za njih, koja mi muškarci nemamo. Nemojte se pozivati na to da danas i muškarci mogu uzimati slobodne dane kada im se supruge porađaju i slično. Definitivno, žene tu imaju neka prava koja mi muški nemamo, sa razlogom naravno. Dakle, ja kao muško ne mogu tražiti neka prava koja imaju žene.

Profesori i studenti. Postoje neka prava(naravno i obaveze) na ovom svetu, koje važe samo za studente, ali ne i za profesore. Važi i obratno, a to je samo zato što svako od njih ostvaruje neku ulogu u društvu. Nekada je to motivisano prirodom stvari, kao u slučaju muškaraca i žena, ali ih svakako reguliše društvo. Za sada, rekao bih prilično dobro. Dakle, ne mogu ja kao student da se bunim što profa ispituje mene, a ne ja njega, što on ocenjuje mene, a ne ja njega. Hebiga, tako su postavljene stvari, svi smo se dogovorili da profesori ispituju studente. S druge strane, ja kao profesor se ne mogu buniti što su neki studenti lenji, pa izlaze na ispit po pet šest puta. Hebiga, dogovorili smo se svi, student ima pravo da padne ispit i ima pravo da ponovo izađe na isti, a moja je obaveza da ga ispitam i hiljaditi put.

Šta hoću da kažem? Ovo ispada kao neko teško mlaćenje prazne slame, ali nije, tako izgleda samo na prvi pogled, a tako se mora jer drugačije nije moguće dopreti do vas. Dakle, ako ti se ne sviđa uloga koju igraš u društvu, potrudi se da je promeniš. Neke su zadate rođenjem, kao što je pol i one su nepromenljive. Opet, znam da će biti onih vickastih i pametnih sa svojim doskočicama, koji će reći kako se i pol menja, ali dobro, nema veze. Dakle, neke su vam date rođenjem, kao pol i socijalno poreklo, a neke kasnije sami stvarate, odnosno u njih ulazite. Niko na ovom svetu vam ne može zabraniti da ulogu u kojoj ste trenutno promenite, ako možete. Ako ne možete, to je onda samo vaš problem. Malinari bi najpre mogli da se zapitaju, gde bi želeli da budu, tj. u kojoj grupi. To prvo, a drugo, trebalo bi da znaju, da ne možeš biti istovremeno student i profesor, muškarac i žena, kapitalista i radnik. To je nemoguće, nespojivo. Oni bi izgleda hteli da pokupe sve prednosti svih društvenih grupa, a da se istovremeno ratosiljaju tereta koji nosi odgovarajuća uloga. Neće da može. Da ponovim. Neće moći ove noći.

Da rezimiram i preciziram. Njihovo je pravo(pravo malinara) da protestuju. Ova država se svojom (poljoprivrednom) politikom obavezala da seljacima daje subvencije. Njihovo je sasvim legitimno pravo da traže od države da im isplati subvencije koje je obećala. Njihovo je legitimno pravo da izađu na protest i traže veće subvencije, da traže ako smatraju za neophodno i milion evra subvencija po aru. Što da ne, milion šta fali. Potpuno je nebitno što bi takav zahtev izgledao suludo, što bi javnost mogla na to samo da se nasmeje. Država je rekla, davaćemo subvencije, obavezala se na to. Da ponovim po milijarditi put, samo iz razloga da vam pomognem da shvatite da nemam ništa protiv malinara, potpuno je legitimno da izađu na ulicu, blokiraju saobraćaj tražeći veće subvencije, ako treba i milion evra po aru kao što rekoh. Ne mogu da traže veću cenu za svoj proizvod, jer se niko na to nije obavezao i jer nikoga na to ne mogu naterati. Žalosno je trošiti tastaturu na tako veliku i neopevanu glupost. Avaj, oni traže baš to. Hoće ljudi veću cenu.

Citat:
Boris Tadić:
...


Kada je tako dobro, što ti nisi nadničar? Kada je tako dobro, što malinari ne iskrče malinjake, ne prodaju njive i mehanizaciju i odu u nadničare? Kada je tako loše biti malinar, što se godinama i decenijama bave proizvodnjom maline? Bije li ih neko po ušima? Da, ako ne može drugačije i striptizete da obezbede, ako žele radnike. Ovo je najdobronamerniji savet. Ako od proizvodnje maline ostaje ništa kako ti kažeš, što ne odu u nadnicu: dvadesetak evra dnevno plus smeštaj i tri obroka. Možda nije nešto, ali je mnogo više od ovog ništa. Šta su odlučili, oće li i dalje da budu vlasnici malinjaka sa stalnim gubicima ili da pređu u nadničare i zarade astronomske plate?

Citat:
banana:
...


Meni je jasno da se davljenik i za slamku hvata, ali jeftine doskočice i pametovanja ostavi za sekciju humor. Znam ja vrlo dobro šta pričam. Bez guglanja ću ti reći, u toj Tužnoj Koreji je u svoje vreme policija pucala na radnike bojevom municijom. To pod jedan. Pod dva, malinari i radnici su dva suprotna pola, na potpuno različitim stranama.

Što se usa tiče, naravno da nisi izguglao ništa, na takve stvari tamo niko ne daje ni pet para čak i kada se dese, a da imaju pravo, imaju, što ga ne bi imali.

Što se tiče toga da kapitalisti ne štrajkuju, promašio si skroz i tu je suština tvog nerazumevanja. Hteo ne hteo, kapitalista ne štrajkuje zato što je to nemoguće, bila mu ugrožena prava ili ne. Niko nije rekao da mu ne mogu biti ugrožena prava, mogu itekako, ali je štrajk kapitaliste oksimoron, glupost kao i porođaj muškarca. Dakle, uloga koju ostvaruje na tržištu i u društvu, kapitalisti omogućava da eksploatiše tuđi rad. On nema prava na garantovani profit, jer mu to niko ne može dati. Pravo da eksploatiše je njegovo ekskluzivno pravo, koje prostiče iz njegovog vlasništva nad kapitalom i sredstvima za proizvodnju. S druge strane, radnik ne eksploatiše nikog, ali ima pravo na garantovanu minimalnu zaradu, u većini zemalja sveta. To je njegovo ekskluzivno pravo koje prostiče iz njegove uloge u društvu i na tržištu, pre svega tržištu radne snage. Malinari bi hteli najbolje delove i jednog i drugog, hteli bi da u stilu kapitaliste skidaju kajmak, ali da ih ne boli glava oko kretanja cena i kolebanja na tržištu. Hteli bi sigurnost radničke plate, ali da ona bude u visini profita firme kada najbolje stoji na tržištu. Malo li je hebote, malo li je? Gde to ima, oću i ja malo.

Nama u Srbiji su neki pričali, a izgleda da smo se upecali kao som na bućku da su u kapitalizmu svi kapitalisti. Pa nisu, neko mora i da radi. Nisam ovde uopšte davao neki vrednosni sud, šta je dobro, a šta nije, šta je bolje. Pokušao sam samo da stvari postavim na svoje mesto, odnosno da pokažem da svako od nas ima nekoliko opcija, da svako može da bira koja mu odgovara, ali da ne može veštački da traži samo i jedino ono što mu se dopada, a da ostalo odbacuje.

Da, umalo da zaboravim. Meni uopšte nisu bili potrebni podaci, već sam te demantovao u vezi toga. Oni uostalom nisu toliko ni bitni. Ako misliš da su bitni, može i ovako. Smem da se kladim, bez guglanja, da poslednjih godina zasada maline ima sve više i više. Koga ne mrzi neka gugla, ja neću. Zašto ih ima više? Zato što je zarada mala, a troškovi veliki? To bi bilo nešto novo za mene, da se ljudi sve više bave delatnostima koje donose malu ili nikakvu zaradu. Da, stavovi su uvek lični, moji, tvoji ili Perini svejedno, tu si u pravu.

Citat:
SlobaBgd:
...


Zašto bih se ja borio za njihova prava? Kao što rekoh, nemam ništa protiv njih, ali me nešto zasvrbe za njihovu zaradu, profit, troškove i ostalo. Njihov privatan posao, njihova stvar, ni manje ni više. Mogu da se solidarišem jedino sa vojnicima po ugovoru. Sećam se prošle godine, bili su neki protesti. Zaista male plate, teški uslovi rada i tako to. Niko ne daje pet para, pa ni država, masovno su napuštali vojsku, bar po onome što se moglo videti u javnosti. Eto, oni su jedni od retkih koji su zavredili moju pažnju.
Kapitalizam je ozakonjeni “reket” vladajuće klase.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5957

Sajt: pedja.supurovic.net


+1446 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 03:06 - pre 38 meseci
Citat:
Bojan Basic:
O tome da li je tu njima načinjena neka nepravda može se diskutovati (i diskutuje se svake godine uzduž i popreko). To nije poenta ovde. Poenta je da, koliko god da su oni oštećeni, apsolutno nemaju pravo da, zbog svoje štete, sprečavaju tebe, mene ili nekog trećeg da normalno prolazi putem. Dakle, toliko o tome je li to „osećaj za pravdu“, ili osećaj za sopstvene gu*ice.


Ne zakrčuju oni puteve nama nego državi koja omogućuje ucenjivanej i pljačku.

Tebi ako smeta što ti je neko zaprečio pit, rešavaj to sa državom.

 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5957

Sajt: pedja.supurovic.net


+1446 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 03:09 - pre 38 meseci
Citat:
Bradzorf012:
Ne postoji nikakav otkupljivački kartel, kartel može biti na strani proizvođača. Uostalom, čak i da postoji, malinare niko prisiljava da prodaju svoju robu: mogu da je jedu, zamrznu, prodaju na pijaci, mogu i da bace, njihova volja. Što se tiče egzistencijalnog nivoa tu se slažemo. Evo, moj egzistencijalni nivo je porše 911, kuća na moru, kuća na planini i dupleks u gradu. Avaj, poslodavac me ucenjuje i ne daje mi ni deseti deo toga. Šta da radim? Inače, ja redovno kada sam u tržnom centru ucenjujem 99 posto prodavaca: neću da kupim njihovu robu.Teško je diskutovati sa nekim ko ovako rezonuje. Ti si u par rečenica tako bezobrazno izvrnuo stvari da nemam reči. Mogu samo da te žalim.


 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 456+1320 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 05:52 - pre 38 meseci
@Bradzorf012 - izvini, ne znam sta mi bi da "diskutujem" sa tobom. Toliko palamudjenja, a jedan klik na netu sustinski opovrgava svaku tvoju tvrdnju... To kako ti zamisljas da stvari stoje u kapitalizmu, pa ne stoje... Kako zamisljas da funkcionisu protesti, pa ne founkcionisu...

To je sve sto mogu da ti kazem, ne mogu da te ubedjujem u bilo sta jer je tvoju uobraziju nemoguce promeniti.
Kad uspes da se izvuces iz sopstvenog kompleksa velicine, moci ces i da napredujes i siris znanje u svakom smislu i pruzis konstruktivnu diskusiju.

Sa druge strane ni ne zelim da raspravljam o razlozima protesta malinara, izneo sam svoje misljenje samo zbog tog tog pogleda koji je vrlo cest u Srbiji, "zasto ljudi koji protestvuju, bezobzirno blokiraju ulicu, pa ja ne mogu na miru da se vozikam po gradu".

U svesti ljudi je stvorena averzija prema protestima i ravnodusnost prema nepravdi, a to vodi u jos dublje ropstvo.

[Ovu poruku je menjao bananaphone dana 11.01.2018. u 07:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Boris Tadić

Član broj: 248314
Poruke: 313
*.opera-mini.net.+1621 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 06:56 - pre 38 meseci
Kakva doza nebuloza.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8400
93.186.70.*+9735 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 08:27 - pre 38 meseci
Citat:
SlobaBgd:
Upravo!

A vama ostalima kojima smeta što neko blokira puteve, predlažem da zaustavite saobraćaj i da izađete na proteste. Nećete? Vi ste iznad toga? U tom slučaju ne galamite da vas ne pojedu malinari, komunisti i Južnokoreanci.


Nisam iznad toga !

Baš sam mislio da ja malo štrajkujem tako što ću da zablokiram ulaz u tvoju zgradu, i da ti zatvorim vodu i prekinem struju ? (Prekinuio bih ti i telefonske veze, al' neću svi u zgradi imate mobilne.)

Jbg, poslodavac mi nije isplatio platu na vreme. Ja moram da protestujem !

I tako desetak dana. Ne sviđa ti se ? Ti si iznad toga ? Onda mojne kasnije da galamiš.
Ljudi koji su skloni teorijama zavere osećaju se posebno, jer sebe vide kao nekoga ko je bolje informisan od drugih o važnim društvenim i političkim događajima. Zbog ovih razloga teoretičari zavere su često i narcisoidni.
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 456+1320 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 08:45 - pre 38 meseci
@Java - mozes da zauzmes cinican stav i banalizujes stvari, tako je najlakse.

Pitanje je - koja bi sila tebe naterala da izadjes ispred Slobine zgrade i blejis tu 10 dana, ili recimo da mu seces vodu i struju?

Imas li ti familiju, imas li ti posao, imas li ti kucu, imas li ti obaveze? Sve si to ostavio da smrzavas guzicu danas, kopas oko Slobine zgrade i trazis cevi za vodu i pri tom rizikujes da ti Sloba "slucajno" ispusti saksiju na glavu?
 
Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2204+4914 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 08:47 - pre 38 meseci
Pa moju zgradu (odnosno ceo komšiluk) malo-malo blokiraju razne parade duginih boja, popovi i desničari koji poju dok nose sliku nekog sveca, mladi podoficiri (to ono kad bacaju šapke u vis, tradicionalni običaj srpske vojske), parovi koji bi da se ogrebu za dž venčanje, taksisti, pa čak i najgora sorta - poslanici u Skupštini. Jes da nije prijatno, jes da moram da idem okolo preko šest ulica da bih došao do pijace ili se vratio, jes da stane sav gradski prevoz pa moram peške do Mostarske petlje ili Bulevara 29. novembra, ali moje "nije prijatno" je svakako manje zlo nego razlozi zbog kojih neko protestuje.

I ovde nije pitanje opravdanosti protesta/štrajka malinara, a kao u redu je kada LGBT radi to isto. Ovde se radi o pravu SVIH da izraze svoj stav, politički, sindikalni, društveni. Nije moje da arbitriram da li jedni imaju pravo što se bune a drugi ne. Mislim, npr, da LGBT nisu u pravu po pitanju razloga za paradu/skup, ali im ne oduzimam pravo da svoj stav izraze javno. I desničari, i SUBNOR, i advokati i programeri.
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8400
93.186.70.*+9735 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:03 - pre 38 meseci
Citat:
bananaphone:@Java - mozes da zauzmes cinican stav i banalizujes stvari, tako je najlakse.

Banalizacija je jedini način da ljudi koji podržavaju blokadu puteva skapiraju šta to znači. Mada, ne mora Slobina zgrada, nije mi on ništa kriv.

Jedino šta mogu da razumem - to je protest ispred zgrade Vlade Srbije (ministarstva, predsedništva i slično) u trajanju od sat ili dva. Mada mi ovo, realno mnogo više smeta nego blokada puteva u Ivanjici.
Imaš problem, protestvovao si, skrenuo pažnu na sebe (mislim na grupu ljudi), mediji su izveštavali o tome - i to je to. Ne smeš trajno da poremetiš život drugih ljudi.

Poenta protesta nije i ne sme biti tortuta i teror nad stanovništvom, već skretanje pažnje medija na sebe.

Dakle, SVAKO SME DA PROTESTUJE, da skrene pažnju medija. Desničari, subnor, LGBT, malinari, vlanici Auto Škola i svi drugi. Ali ne da iole duže sputava druge u bilo kojim aktivnostima.

Duža blokada puteva, mostova, pruga i slično treba da se smatra diverzijom i terorizmom. Ili revolucijom. I treba poslati SAJ i Žandarmeriju da eliminiše teroriste.A oni koji žive u centru prestonice moraju da računaju na pomenutu nepovoljnost zbog blizine vladinih i državnih institucija.

Ljudi koji su skloni teorijama zavere osećaju se posebno, jer sebe vide kao nekoga ko je bolje informisan od drugih o važnim društvenim i političkim događajima. Zbog ovih razloga teoretičari zavere su često i narcisoidni.
 
Odgovor na temu

DaliborP

Član broj: 113174
Poruke: 1173+3256 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:22 - pre 38 meseci
Citat:
bananaphone:
A postoje dve osnove zbog kojih bi trebali:

1. Levicarska: Iz cisto ljudskih razloga, trebalo bi da te interesuje sta to muci tvoje sugradjane, sunarodnike, ljude sa kojima delis - ako nista drugo onda drzavu i sta institucije rade da pomognu tim ljudima.

2. Desnicarska: Iz cisto sebicnih razloga, sutra bi iste te institucije mogle da naguze i tebe licno, pa bi ti mogao da poludis dovoljno da izadjes na ulicu i dernjas se i blokiras saobracajnice, pa bolje da se ti problemi rese sada, pre nego sto zakucaju na tvoja vrata.

Meni to zvuci potpuno nemoguce, utopijsko razmisljanje.

Pa ne mozes ocekivati da ce svakog gradjanina interesovati svi problemi njegovih sugradjana niti da ce se sloziti sa njihovim zahtevima. Da je tako doslo bi do revolucije. I da neko pokaze interesovanje za neki problem, nema nikakve garancije da ce podrzati te ljude i njihove zahteve. Pa evo vidi samo temu malinara, svi ovde su pokazali interesovanje za njih ali su podeljenih misljenja da li ih treba podrzati ili ne. Uzmi LGTB, ista stvar. Sto je na kraju i logicno, ne misle svi isto.
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 456+1320 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:31 - pre 38 meseci
@Java - kakav bre terorizam, jesi ti malo ustao na levu nogu ovo jutro :D?

Povuci rucnu i razmisli malo, kad je povod protesta bio maltretiranje sugradjana?

Pokusaj da zamenis uloge, recimo prodas svoj stan, kupis sebi i sinu stan u izgradnji i prc, "propadne biznismen", upadnes u grupu od 20.000 prevarenih od strane gradjevinske mafije, odes na sud - prc, crva nije ni bilo...
Zavrsis kao podstanar, sin digao jos i kredit, pa placa kredu i stanarinu (ovo sto opisujem se zaista i desilo koleginici mog drugara, od stana u centru - do podstanara).

Izadjes da protestvujes ispred "organa vlasti" posto ne vidis da ce iko za tvog zivota taj problem da resi, a ja ti u prolazu iz kola dobacim "halo bre teroristo jedan, tu si nasao da se siris, moram 15 minuta duze da se vozim kuci, ima rucak da mi se oladi" :D :D :D

EDIT:

@DaliborP - upravo! I ne treba da se slozis sa svim zahtevima, taman posla da su svi koji protestvuju u pravu - iz tvoje percepcije, ali stav da te ne interesuje nista sem da neko ne rusi konfor tvoje guzice, neminovno vozi u apoliticnost, koja vodi u ropstvo. Treba da ukljucis mozak i razmisljas o problemima sugradjana i zauzmes stav o tome, to je sve sto kazem.
 
Odgovor na temu

DaliborP

Član broj: 113174
Poruke: 1173+3256 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:42 - pre 38 meseci
Citat:
bananaphone: @DaliborP - upravo! I ne treba da se slozis sa svim zahtevima, taman posla da su svi koji protestvuju u pravu - iz tvoje percepcije, ali stav da te ne interesuje nista sem da neko ne rusi konfor tvoje guzice, neminovno vozi u apoliticnost, koja vodi u ropstvo. Treba da ukljucis mozak i razmisljas o problemima sugradjana i zauzmes stav o tome, to je sve sto kazem.

Razumem ja to, ali prosecan gradjanin nema kapacitet ni vreme da se bavi sa svim protestima i problemima. Nije to rezultat apoliticnosti, vec interesovanja kojih ima i solidarnosti koje oseca sa nekim grupama. Protesti jesu dobri za drustvo, ali losi za saobracaj, nece se svima svideti :-)
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8400
93.186.70.*+9735 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:48 - pre 38 meseci
Citat:
bananaphone:
@Java - kakav bre terorizam, jesi ti malo ustao na levu nogu ovo jutro :D?

Povuci rucnu i razmisli malo, kad je povod protesta bio maltretiranje sugradjana?

Pokusaj da zamenis uloge, recimo prodas svoj stan, kupis sebi i sinu stan u izgradnji i prc, "propadne biznismen", upadnes u grupu od 20.000 prevarenih od strane gradjevinske mafije, odes na sud - prc, crva nije ni bilo...
Zavrsis kao podstanar, sin digao jos i kredit, pa placa kredu i stanarinu (ovo sto opisujem se zaista i desilo koleginici mog drugara, od stana u centru - do podstanara).

Izadjes da protestvujes ispred "organa vlasti" posto ne vidis da ce iko za tvog zivota taj problem da resi, a ja ti u prolazu iz kola dobacim "halo bre teroristo jedan, tu si nasao da se siris, moram 15 minuta duze da se vozim kuci, ima rucak da mi se oladi" :D :D :D

EDIT:

@DaliborP - upravo! I ne treba da se slozis sa svim zahtevima, taman posla da su svi koji protestvuju u pravu - iz tvoje percepcije, ali stav da te ne interesuje nista sem da neko ne rusi konfor tvoje guzice, neminovno vozi u apoliticnost, koja vodi u ropstvo. Treba da ukljucis mozak i razmisljas o problemima sugradjana i zauzmes stav o tome, to je sve sto kazem.


Ti kao da nisi čitao moj post, u kojem upravo podržavam pravo svakog da protestvuje. Na određenom mestu, gde će da privuče najviše medijske pažnje, i ograničeno vreme trajanja.


Ljudi koji su skloni teorijama zavere osećaju se posebno, jer sebe vide kao nekoga ko je bolje informisan od drugih o važnim društvenim i političkim događajima. Zbog ovih razloga teoretičari zavere su često i narcisoidni.
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 456+1320 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 09:52 - pre 38 meseci
Citat:
DaliborP: Razumem ja to, ali prosecan gradjanin nema kapacitet ni vreme da se bavi sa svim protestima i problemima. Nije to rezultat apoliticnosti, vec interesovanja kojih ima i solidarnosti koje oseca sa nekim grupama. Protesti jesu dobri za drustvo, ali losi za saobracaj, nece se svima svideti :-)


Apoliticnost prijatelju, koja se sistematski gradi kroz medije. Svi su culi sta je Dara Bubamara jutros doruckovala, a ne znaju kakvo je stanje u drzavi u kojoj zive...

Solidarnost je pozeljna ali nije neophodna, ali ako si vec dosao na forum i temu i zelis da ostavis komentar vezan za neki problem i proteste, nemoj brate da pises kako je najgore to sto blokiraju saobracaj :D

EDIT: Java - dobro je, pocela je kafica da radi, dosli smo od SAJ-a i Zandarmerije koja ubija teroriste koji protestvuju, do apela na razum :D - nemam ja nista protiv razuma, on se podrazumeva, svaki legalan protest je najpre odobren od strane MUP-a i svakako ne sme da ugrozava sigurnost gradjana, koliko ce da traje, pa zavisi od upornosti onih koji protestvuju i onih koji trebaju da rese njihove probleme.

[Ovu poruku je menjao bananaphone dana 11.01.2018. u 11:07 GMT+1]
 
Odgovor na temu

DaliborP

Član broj: 113174
Poruke: 1173+3256 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 10:02 - pre 38 meseci
Citat:
bananaphone: Apoliticnost prijatelju, koja se sistematski gradi kroz medije. Svi su culi sta je Dara Bubamara jutros doruckovala, a ne znaju kakvo je stanje u drzavi u kojoj zive...

Da li si uopste procitao sta sam napisao? Kao da nisi, jer ovo sto pises nije vezano za moj komentar. Opet, samo kazem da nisu ljudi potpuno apoliticni vec da nemaju vremena da znaju za sve probleme, i da se obicno solidarisu sa problemima ljudi koji su njima bliski na nekom nivou, socijalnom, ili geografskom, itd.
Citat:
Solidarnost je pozeljna ali nije neophodna, ali ako si vec dosao na forum i temu i zelis da ostavis komentar vezan za neki problem i proteste, nemoj brate da pises kako je najgore to sto blokiraju saobracaj :D

Vazi, ali ja to nisam ni napisao. Odgovarao sam na tvoj komentar kako problem malinara treba svakog gradjanina da interesuje. To je nerealno ocekivanje.
 
Odgovor na temu

SlobaBgd

Član broj: 70350
Poruke: 2204+4914 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 10:31 - pre 38 meseci
Citat:
Java Beograd:
...Ili revolucijom.

To!
Šta je, vuna kićo, frka kulacima da im opet ne oduzmu pokradeno od proleterijata, a? Revolucija, nego šta!
 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 246
195.78.86.*+668 Profil

icon Re: Korupcija građevinske inspekcije11.01.2018. u 10:32 - pre 38 meseci
Meni samo nije jasno zašto malinari ne blokiraju pristupne saobraćajnice hladnjačama (možda to sad i rade)?

Jasno mi je da je tu manji medijski fokus ali pretpostavljam da se i to da srediti.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Korupcija građevinske inspekcije

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 21910 | Odgovora: 124 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.