Evo iz prve ruke kako sam juce prosao nemacki tehnicki pregled i produzio registraciju, bez da sam uopste vozio auto u nemacku
Sve je pocelo tako sto sam vozio po holandiji i primetio da mi ne radi jedna signalna lampica. Javim svojima u firmu, posalju mi adresu ovlascenog servisa u holandiji. Dodjem tamo, kazem registarski broj, oni vec sve vide u kompjuteru, ne traze nijedan dokument, kazu vreme je za mali servis, a i tuv uskoro istice. Pravo na valjke, pa onda signalizacija, provera svake sijalice, pa onda jedan drma volan drugi proverava ispod sta se desava. Izadju, kazu nesto ti bole masno, negde malo propusta ulje, treba nam 3 sata da to zamenimo. Ja odem u kancelariju, uzmem kafu, zakacim se na wifi, prodjose tri sata, odem opet kod njih, kazu upravo zavrsavamo. Onda sede jedan da potera na probnu voznju malo zustriju, sa naglim kretanjima, stajanjima i ulaskom u krivinu velikom brzinom. Izadje, kaze, dobro je, vozi, prosao si tuv. Ja ga opet pitam, jel sad da idem za nemacku da mi to potvrde, kaze ne, zavrseno, samo gas. Pitam sta sad, dobijam neke papire pa nosim po policijskim stanicama, salterima, notarima, bankama, stedionicama i ostalim menjacnicama, on me gleda u kom ja veku zivim, kaze sve zavrseno elektronski, samo gas. Pri tom dokumenta od vozila i moja licna dokumenta niko nije trazio na uvid, niti je pitao kako se uopste zovem, sto sam u jednoj od prethodnih poruka naglasio da je suvisno, jer ne pregledaju osobu vec vozilo. Niti ja od njih dobih ikakvu registracionu nalepnicu.