Odvoze, daš im ovlašćenje prvi put i onda ti oni sve završavaju u sat vremena kada je zakazan termin ti popiješ kaficu. Ako ima neka pukotina na braniku, zamažu, prelepe foliju ili selotejp u boji, tapet kako ko.
Sećam se davno kako je to izgledalo, prvo se spremaš psihički nekoliko dana pa proveravaš signalizaciju, ručnu malo kreneš pa je cimneš da auto zaskiči. Onda proveriš dal su oba traga kočenja ravnomerna (na zadovoljstvo komšija) pa mrdnes svaki točak nogom, proveris letvu mrdajući volan levo desno gledajući točak, baciš oko odozdo dal je sve na broju. Onda se lagano uputiš na tehnički sačekaš red pa uplatiš pregled pa na tehnički pa zadnji desni ne koči dovoljno pa neko sedne u auto pa i dalje nije dobro pa neko nalegne na gepek... Paaaa ajd al da popraviš. Onda sav srećan odeš po osiguranje (vodiš računa da bude isti dan inače mora na prepravljanje datuma ako ne zavrsis sve do 13h u policiji.
Onda lagano trčećim korakom odeš do policije, sa tabele istaknute popuniš uplatnice pa trčiš u banku/poštu da uplatiš. Kad se vratiš obično je red do izlaznih vrata, psuješ sebe kad neka šalteruša ustane i ode negde... I na jedvite jade uspeš da stigneš na red. AKO padne sistem, trčiš u drugu policijsku stanicu koja je tamo negde a padao je sistem samo tako. Izađeš znojav i umoran demoliran! Kasnije su se pojavile agencije koje su popunjavale uplatnice ali i njima je sistem često padao.
Zadnji put kada sam registrovao auto u božidarcu, za svakoga joj je trebalo po pola sata kao da ih operiše, jedan po jedan. Došao sam u podne izašao po mraku ali tada su već radili do 20h.
Sećam se kada su mi psi lutalice pojele tablicu tj izgrizli jer je mačka bila u motoru - načeko sam se ceo dan da bi na kraju hteli da mi naplate izgubljenu tablicu?!?? Seo sam za sto, nalepio parčiće na ploču, dodao šta fali vizonom i ofarbao. Bila je bolja nego nova
Glup narod bira glupu vlast!