Unekim delovima koje si mecitirao jesi izvukao iz konteksta tu si u pravu ovo što sam naveo je istina a casopise u kojima sam pronasao ove podatke ti mogu nabrojati bez problema jer te casopise posedujem, drugo je sto ih kod nas nema i manje su poznati, na internetu ovo se manje spominje.
- za nasipnu težinu možda i nisi čuo ali je to termin koji se koristi zbog stisljivosti samog materijala
- Masa se odnosi na izolaciju, a ne na materijale koje si nabrojao i ima velikog znača postavljam sliku sto pre uz objasnjenje, a amplituda se neodnosi na mehaničke oscilacije već na prolaz toplote kroz samu izolaciju za odredjeni vremenski period - Primer: zašto se osećamo noću kao u rerni kad nemamo klima uređaj, jer toplota ipak posle određenog vremena prođe kroz zidove iako su izolovani. Hari Kiri nije potreban
- Površina koju obasjava sunce u idealnim uslovima se dobija do 1 kW / m2 u stvarnim uslovima to je max 600 vati prica za sunčeve kolektore. Postavi običan taman papir kada u Zajačaru bude bar 30 oC izmeri temp i dobićeš šta je pesnik hteo da kaže. Zamisli da je to taman zid pa se seti sta sam rekao. Zasto na toj temperaturi nisi bio u nekom neizolovanom tavanu, opet bi ti bilo jasno. Ovo je malo mesavina fizike, termodinamike....
- Za jednostavan eksperiment stavi parče stiropora u reni i pojačavaj temperaturu po 10 stepeni zaključi šta se dešava na pomenutim temperaturama. Nemoras da čekaš 30 godina i koristiš brener.
- Izvučeno iz konteksta samonosivost odnosi se na mineralne vune ne nastiropor, bar prepiši ceo navod. Dokaz probaj da uspraviš 1 m kamene vune da stoji uspravno. Koliko sam ja video kompanija Ursa na obuci je prikazala da se njihova izolacija postavlja vertikalno a ne horizontalno.
- Zamisao u glavi mi netreba pronađi nekog ko radi u Elekto Vojvodini Novi Sad, zgrada naspram stadio Vojvodine, pitaj ga kakva je izolacija u zidovima i da li je uopšte ima. A posle ga pitaj za obolele od raka pluća. Ako te ovočudi zašto spominjem pitaj razjasniću ti.
- Za pčele ne znam šta si mislio, valjda si odlutao.
- Demant nije kod sebe kući sam imao slučaj vune na tavanu posle 4 god. sam je pokupio i bacio. Skupljanje je bilo lopatom. Zbog toga i savetujem da se to neradi.
- Da je istina daleko jeste, pošto se negovori baš sve.
- Za tvog profesora ne znam valjda si mu bio dobar đak, ako to pokušava da uradi.
- Za deo koji si naveo:
"Svi mi znamo šta je dobro ali da li je to i izvodljivo i gde je prava mera cene i kvaliteta...
Razmišljaj malo u tom pravcu... "
Šta god sam naveo stojim iza toga pošto se bavim racionalizacijom i uštedom energije sa primenom šta se ima.
A ovaj forum mislim da je stvoren iz razloga diskusije i objašnjenja a ne navođenje gluposti koje si naveo.
Ako imaš nešto protiv ovog teksta obratise pojasniću ti sve što ti nije jasno.
Bolje da razmenjujemo znanje i učimo na greškama nego da se pljujemo i skrivamo iza neznanja.
Bolje pitati nego ćutati i praviti se pametan.
Pozdrav IMENJAČE
PS aj da pređemo na kraće poruke ovo zamara i nakraju se nezna od čega je počelo

Re: Izolacija spoljasnjeg zida kuce
Re: Izolacija spoljasnjeg zida kuce