Citat:
Horvat: ma ni peske

sta ce takvi ljudi na svetu uopste "

"
Nema to veze sa pojavljivanjem na planeti, ali osinuti smo liberal kapitalizmom, koji istina krizira. Pa mi se nesto prigusuju socijalne emocije.
Zaista, zasto bi neko ziveo toliko preko svog gubera. Ima prevoz, javni, ima bicikl za preko leta, ili skuter, pa neka se prevozi. A ne da drzi dve parkirane lade na parkingu i preseljava delove, ima vezu na tehnickom, placa dazbine deset puta manje od mene, a ja se parkiram 200m od ulaza...ne smem ni da prolazim, da ga ne zgazim, svaki drugi dan mu vire samo noge ispod auta. Hvala vejavici
Sa druge strane, gledano, ozivece servisi, povecace se potrosnja onih koji mogu (recimo posmatram moj slucaj), malo cu vise izdvajati za servis, vozicu 18 god mladji auto, ali necu zasigurno trositi mesecno 5-10 l benzina vise obilazeci otpade i radnje po periferiji..
Sa jedne strane se gubi, ali ekstremna socijala treba da se resava na poseban, obimniji nacin, pa kada dodju do "standarda", veceg nego sto imaju, eto i vozila.
Primer, klinci rade par meseci sezonski posao, kupe jugica i glume sumahere, pa posle gledam slike po novinama epiloga brzih voznji. Bas nesto se moze bez njih u saobracaju.
Ko nema bas toliko novca, mada znam neke koji vole da voze krseve a zidaju kuce, zaista nema potrebe da se po pitanju automobila toliko brine o njima.
Socijala je posebna tema, i ne bih da u forumu vozila, raspravljam o nacinu resavanja i poboljsanja zivota doticnom segmentu drustva.
Tako da je flejm nekorektan.
Ko ne moze da obezbedi 100€ za kredit, i 30-50€(mnogo manje nego za vremesnog krsa) prosecno za troskove a hoce da igra kolo automoblizma..malo je blesavo razvijati diskusiju...
Uzgred, smatram da ce se izmeniti situacija sa mladjanim polovnjacima, bice vise 2-4 god "starih" vracenih sa lizinga, velliki uvoznici polovnjaka ce morati da se prilagode, umanje zarade i marze.
Stimulans je pokrenut, budi nas iz ucmalosti 15+ godisnjaka na cetiri tocka, verujem da ce se pokrenuti(a i mora, bar da se proba) novi mentalitet, naravno uz veliku ciku i dreku kako se nema para, a kafane pune, svi na ulicama u podne, pune kladionice i kafici, a raja lukavo kmeci "pritisnuta teskocama".. valjda viska kilograma...
Poz