Uh, tesko pitanje. Imas i moju temu o Mazdama, Toyotama, Mercedesima i Golfovima (malo nize dole).
Mazda 626, tog godista je jako dobar auto, pogotovo ako ga nadjes od prvog vlasnika. Limarija im je prosecna... ima ok primeraka, ali ima i jako losih. Recimo, nedavno sam u ulici Narodnog Fronta, video jednu mazu '91 godiste, covek je prodaje za 1500 evra, ali je sigurno moguce spustiti i na 1300 jer je u jako losem stanju... iscukana, trula po rubovima i sajtnama, cak joj je i ceo siber truo.
Ali, okrenimo se lepsim temama. Ova Mazda ima stvarno dobar motor, naravno ako je redovno odrzavan. Znaci, jeste mator auto, ali se ipak isplati kupiti ga, posto moze da se nadje sasvim dobar primerak za oko 3000 evra.
Odrzavanje je malo skuplje, zato sto to ipak jesu matori automobili, a ne isplati se za takav auto kupovati krs i fals delove. Originali su skupi. Citao sam na jednom forumu, mozda i ovde (ne secam se), gde su liku razbili na parkingu far ma Mazdi 323. Problem je sto prvo nije mogao da ga nadje, a i kada ga je nasao, cena je 250 evra za jedan far. Prednost je to sto 626-ica, ako je nadjes u dobrom stanju, redovno servisiranu i odrzavanu, ne bi trebalo mnogo da ti se kvari. Mada, star je auto, pa se nikad ne zna.
Mislim da ti je benzinac isplativiji, zato sto mozes plin da ugradis, a i inace su benzinski motori prilicno startniji. Dizelasi su po prirodi dosta lenji, a uz to... ako ugradis plin, jeftinije ce te kostati voznja.
U mom komsiluku, dva lika voze bas mazde 626, sa 4 vrata. Vidi se da su odrzavane, limarija im je u odlicnom stanju. Svaki put kada prodjem zastanem da malo uzivam, meni se taj auto jako svidja.
Pozdrav svima