Odbijam kvalifikaciju!

Ali stvarno.
Jednostavno gledam sta se nudi i koje se pare traze. Za sada jos ne mogu da odaberem auto kao recimo desk kompjuter, ova ploca, ona graficka...auto vec vise lici na laptop..to je sta je, moze malo memorije vise i kraj.
Jednstavno pokusavam da argumentujem kvalitete, ili nekvalitete. I ono sto VW nudi u Golfu bi mozda i moglo da vredi koliko traze, ali me praksa pobija vec vise od decenije. Ono sto je najbolje kod VW-a(a to nije dizajn), motor, menjac, od onoga sto me zanima(plastike me ne impresioniraju, ni kod koga), pocinje da poboljeva..i sjajne karakteristike su gotovo nedostizne u realnosti, ili krakog veselja, posto auto mora da se popravlja cesto, skupo, ili odrzava intenzivno, sto nije neki konfor..mada recimo to volim, ali auto se ne pravi za MENE, ili mehanicare(u korisnickom smislu, u onom drugom se izgleda ...pravi

), vec za obicnog, prosecnog gradjanina...raznolikog obrazvanja..
I onda bode oci, kako fanovi padaju u trans kupovine, kako se pojavljuju haoticne (dez)informacije, kako se pravi zamesateljstvo medju motorima...pa ja sam trazio AQY motor namenski, da bi mi neki "experti" rekli sta ce ti taj prastari(svojevremeno) 2.0 sa 8 ventila..kad ono nije bas isto..ali da li treba biti EKSPERT, ili natrosecni poznavalac neke tematike, da bi kupio nesto sto valja, sto nije uvala..izgleda da MORA.
Ovako izgleda prosecan kupac, koji se ne maje puno da razluci sta je 2.0 FSI, sta je 2,0T FSI, ili 2,0 TFSI..

http://www.briskoda.net/forums...16990-deposit-paid-on-new-vrs/
T
Citat:
FSI / TSI whats's the difference can I ask? Can ignore that now just done some searching and assume it's a positive change...
Citat:
Seems to me the factory call it a TSI but Skoda UK either haven't bothered to update their website/literature or want to carry on with TFSI for some reasons of their own.
Koji cita povrsne podatke, ili naziv, ne gleda seriju motora, ili kodnu oznaku, i naravno da NEMA POJMA sta kupuje, vec misli da je ...bas ga briga da li je problematicni ovaj, ili onaj, resavace to servisi, malo u garanciji, malo vise posle....vazna je boja i da je NOV auto..
Jednostavno pokusavamo da ne budemo takvi, ako vec i nema novca za rasipanje, i zelimo da osnovano nesto proglasimo ili ocenimo..kao dobro..
Zaista ne mogu da se ponasaju biznis frendli, na racun kupaca, da prave maglu i da potiskuju i zabasuruju promasaje..
I to treba imati na umu, kada god se potezu stoperice, kada god se nema informacija da li je motor serije EA888, 827, 113, 211...i koja je novija, i sta sadrzi..slova T s i r cemo da zanemarimo...
Ali da li da zanemarimo i da li je motor radjen u MB, Mladoj boleslavi, Sangaju, Gjoru..Silao..ili u Wolfsburgu? Da li jeftinoca proizvodnje opravdava visoku cenu...da li razlicite verzije otkrivaju ili sakrivaju probleme, donose napredak i boljitak korisniku, ili se prilagodjavaju birokratiji i profitu..neka ih, ali ocenu ce dobiti na zasluzen nacin, ma koliko komada prodali, naucili smo bar da kolicina prodatih i ne mora da bude "pozitivna" osobina za neutralnu ocenu.
Ne kazem da su ti ludi koji kupuju, vec da kupovina jako malo zavisi od kvaliteta, mnogo vise od ostalih uslova, a jedan, opasan, je
neinformisanost..
Poz