Mozda neki takmicarski bicikl da, ako se covjek profesionalno bavi voznjom bicikala... ali sto se tice rekreacije svakako ne.
Meni je smijesno da neko vugli jahtu po sto kilometara kopnenim putem da bi u njoj proveo par dana na vodi kada za mnogo manje para moze iznajmiti vec spremnu jahtu za provod na vodi.
Mozda neki takmicarski camac, ako se covek profesionalno bavi voznjom camaca... ali sto se tice rekreacije svakako ne.

P.S. Ja ne bih uopste razmisnjao o automobilu u kome ne mogu poneti 2 bicikla. Svoje biciklove uvek nosim sa sobom i njima redovno prelazim bar onoliko kilometara koliko prelazim sa automobilom. Prakticno obidjem sve na mestima kuda putujem, a biciklovi za iznajmljinaje su po kvalitetu smesni naspram biciklova koje posedujem.
Licno ih konfigurisem za unapred planiranu turu.
Oni koji poznaju problematiku, tacno znaju o cemu je rec, a za one ostale je to spansko selo. Voznju motociklom sam sasvim uspesno zamenio za mnogo atraktivniju i zdraviju turisticku aktivnost.
Zato mi je veoma bitno da u automobilu mogu poneti licno svoj bajs.
Pored korisnog prostora, automobil u C segmentu mora imati i ozbiljnu prakticnu nosivost koja cesto podrazumeva voznju 4 odrasle osobe sa pripadajucim prtljagom a da se to ne odrazi na vesanje i dozvoljenu nosivost. Vecina takvih vozila jedva dosezu 500 kg sto je premalo.
Golf je jedan od retkih sa 640 kg. Jedino Oktavia ima vecu nosivost (680) cime, po ovom podatku, prakticno prevazilazi sva vozila u klasi vise i 80% vozila u dve klase vise.
Ponasanje maximalno opterecenog vozila u saobracaju i onog koji je opterecen sa 65% mogucnosti ni slucajno nije isto. Valda je svima jasno zasto.
[Ovu poruku je menjao Zarko Silic dana 03.02.2013. u 18:11 GMT+1]