U istom tekstu pominješ "iole ozbiljniji servis", a onda i sebe. Nije valjda da sebe svrstavaš u tu grupu?
E zbog takvih servisa ja i ne idem više u servise

. A iono malo puta kad rešim da odem u servis, posle par pitanja odmah otkačim više dve trećine wanna-be servisera, a od one preostale trećine ako imam sreće nabodem svakog četvrtog da zna nešto da uradi kako valja, odgovorno i pedantno.
Bre, odem ja pre 10 godina sa starim kolima u servis na zamenu amortizera, tamo u Mirjevskom Bulevaru preko puta Merkura (tada Merkur tu nije ni postojao). Ljudi kao znaju svoj posao, rade centriranje trapa i šta ja znam sve drugo.. ja ih pitam i oni: "naravnooo, baš smo pre neki dan menjali amortizere na jednoj Sijeri...".
Počne šalabajzer od nekih 25-30 godina (a onako se vidi iz daleka da je pun sebe tj. svog znanja) da radi, i treba sada da odvrne gornji šraf zadnjih amortizera. Krene on da pipka onaj tapacirung u gepeku i da ga vuče, i ja mu krajnje normalno samo pomenem da taj tapacirung ne može da se skine tako jer nije povezan žabicama nego je zašrafljen (a šrafovi poklopljeni poklopcem koji liči na žabice), pa mora da se odšrafi. Međutim, vidim ja da on mene samo letimično pogleda sa nekim tupavim pogledom tipa "
šta sad ovaj kénja ovde kad ja znam odlično svoj posao", i u suštini me nije ni slušao šta sam mu pričao. Nastavi on da vuče, i taman ja zaustim da mu ponovim malo glasnije kako bi shvatio suštinu problema koji ga očigledno jako muči, kad ono začuje se "zaaaaaap", pocepan tapacirung.
I šta sam ja trebao da uradim tada? Da uzmem macolu pa da mu objasnim da nije on genije koji sve zna i ne mora nikog da sluša?
Da ne tupim dalje, suština je da je svako izbegavanje kojekakvih "majstora" itekako preporučljivo ako neko ima znanja i volje sam da odradi posao kako valja. A ako baš morate da idete kod majstora, onda poneti zakon o zaštiti potrošača sa sobom, i naučiti ga napamet, naročito član:
Citat:
Član 72.
Trgovac je dužan da omogući potrošaču da:
1) kontroliše obavljanje posla;
2) daje uputstva kad to odgovara prirodi posla.
Iz gornjeg primera uobraženog "majstora" koji ne zna da skine tapacirung ali je ubeđen da zna mnogo više od klijenta, se vidi da postoje vrlo jaki razlozi da se poštuju obe tačke dotičnog člana u svakom servisu. A za one koji smatraju da će klijent da ih smara sa kojekakvim nebulozama za vreme rada... pa to mora da ti ulazi u opis posla: Auto je vlasništvo klijenta, pa ako ne možeš da istrpiš smaranje tog klijenta koji ti poverava svoj auto i pri tome te i plaća, onda bolje nemoj ni da se baviš tim poslom nego idi obrađuj zemlju.