Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Najbolji načini pripremanja mesa

elitemadzone.org :: MadZone :: Najbolji načini pripremanja mesa

Strane: << < .. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 125497 | Odgovora: 380 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.static.isp.telekom.rs.



+6455 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa21.05.2014. u 08:41 - pre 121 meseci
Citat:
Java Beograd: Ekstra. Kapiram da ona Activa RM služi da se meso "zalepi", ali, šta je zapravo to ?

Mrkii ti je odgovorio iznad, ali npr. ovaj video gore je samo jedna moguća priprema.. Možeš da praviš kakve god hoćeš kombinacije sa mesom, recimo škampe i scalopi, više cutova mesa u jednom itd...
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
*.cidr.odn.ne.jp.



+7177 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa06.06.2014. u 14:09 - pre 120 meseci
Meanwhile in Japan...

Nije sous-vide, ali morao sam da podelim sa vama... gore levo ona 2 komada, najbolji komad tune*, prekinuh se :-)




(*) Ako mozete da se dokopate u prodavnici ribe... preporucujem toplo :)

http://www.sushiencyclopedia.c.../supreme_tuna_belly_sushi.html
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nabukodonosor
Marjan Bažalac
Kraljevo

Član broj: 17066
Poruke: 6463
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: nabukodonosor@elite.....
ICQ: 235843000
Sajt: https://www.toolsify.com


+565 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa07.06.2014. u 16:16 - pre 120 meseci
Ne znam, tesko da bih jeo sirovu ribu.
Have you ever had a dream that you were so sure was real? What if you were unable to wake from
that dream? How would you know the difference between the dream world...and the real world?

www.toolsify.com
 
Odgovor na temu

anon70939

Član broj: 70939
Poruke: 2823



+6883 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa07.06.2014. u 16:57 - pre 120 meseci
Ja bih svakako bar probao :-)

Jednom sam kupio lososa onako tanko isecen i zacinjen, sirov, doduse ono bzvz pakovanje plasticno.
Cisto da probam, i nisam bio preterano impresioniran. Mada bio je zanimljiv ukus.
Pretpostavljam da sam pio belo vino uz to da bi bilo zanimljivije :-)

Ali to svakako nema ni priblizno veze sa ovim sto je Ivan jeo.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa07.06.2014. u 18:13 - pre 120 meseci
Citat:
Ivan Dimkovic: Meanwhile in Japan...

Nije sous-vide, ali morao sam da podelim sa vama... gore levo ona 2 komada, najbolji komad tune*, prekinuh se :-)

Zar pornografija nije zabranjena na forumu? :)
 
Odgovor na temu

DaliborP

Član broj: 113174
Poruke: 1173



+3258 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa07.06.2014. u 21:03 - pre 120 meseci
Citat:
Ivan Dimkovic:
Nije sous-vide, ali morao sam da podelim sa vama... gore levo ona 2 komada, najbolji komad tune*, prekinuh se :-)

Kako meni lici to je fatty tuna...najukusnija koja postoji. Probao sam i stvarno je dosta bolja od obicne. I dosta skuplja :-)
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
210.160.37.*



+7177 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa08.06.2014. u 05:15 - pre 120 meseci
Hehe :-)

Evo jos malo pornografije, od danas (najbolja 2 komada su levo/gore):



@DaliborP,

Yep, fatty tuna (toro) - koja je IMHO najukusnija zbog te masne teksture :-) @Nabukodonosor, mislim da bi morao da probas. Ni ja nisam mislio da mogu da jedem zivu ribu pre nego sto sam probao... medjutim posle... legalni heroin :-)
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
95.180.115.*



+395 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa08.06.2014. u 09:42 - pre 120 meseci
^ Cijena prava sitnica :)

Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
*.24.access-internet.ne.jp.



+7177 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa19.06.2014. u 02:34 - pre 120 meseci
Zapravo, cena i nije toliko strasna u Japanu, o-toro tuna po komadu je 500-1000 jena u zavisnosti od mesta (6-7 EUR).

U Evropi je cena bar 2x veca pod uslovom da je uopste ima posto vecina Sushi restorana nisu japanski i ne sluze tu "skupu" ribu. Kako je sveza riba istorijski bitan deo japanske kuhinje, njihovi standardi za sushi su prilicno visoki - cak i na sasvim prosecnim mestima.

Inace, posto sam se ponovo vrnuo u Japan, evo poslednje slike sushija od mene na ovoj temi (necu vise :-) - ovaj tanjir je bio nekih 40-tak EUR ponajvise zbog 6 komada tune levo (4 levo su o-toro tj. fatty tuna, sledece 2 su chu-toro iliti semi-fatty tuna i poslednja 2 su losos koji je inace vrlo jeftin ovde), sto mozda zvuci skupo ali za istu takvu ribu u Evropi bi racun verovatno bio duplo veci.

Posto sam danas u Kobe-u, mislim da cu se veceras fokusirati na drugi tip mesa :-)))




DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mr. ako

Član broj: 65959
Poruke: 2367



+2294 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa19.06.2014. u 05:21 - pre 120 meseci
Dobro izgleda! :) A posto pominjes Kobe beef, da se vratimo na temu - nacin pripremanja - i to beef dry-aging metoda - naleteh na link, pa da podelim (pogledajte citav sajt odlican je):

The Food Lab's Complete Guide to Dry-Aging Beef at Home

http://www.seriouseats.com/2013/03/the-food-lab-complete-guide-to-dry-aging-beef-at-home.html


A evo i slika pripremanja finalnog proizvoda:

Dry-aged beef in a cast iron skillet. Damn, that looks good. This is the only method I know of that'll get you that steakhouse-quality charring without the benefit of a grill or an 1,800°F broiler.







A 60-day aged Prime rib, ready to be trimmed into individual steaks.








Trimmed and ready to cook as a roast.






Citat:
Ok, just give me the tl/dr version. How do I age my steak?

Step 1: Buy a prime rib. Make sure that it is bone-in, preferably with the chine bone still attached, and the complete fat cap intact. If you are buying from the butcher, ask them not to trim it at all. A decent butcher will not charge you full price, since they are making money off of selling you that extra fat and bone.
Step 2: Place the meat on a rack in a fridge. Preferably a dedicated mini-fridge in which you've stuck a desk fan set to low, with a small notch cut in the door lining to allow the cord to come out. Set the temperature to between 36 and 40°F.
Step 3: Wait. Wait anywhere between 4 weeks and 8 weeks, turning the meat occasionally to promote even aging. It'll start to smell. This is normal.
Step 4: Trim.. For a step-by-step slideshow of the process, check out the slideshow above.
Step 5: Cook. (See below for some recipe links).
Step 6: ???
Step 7: Profit.




- Il n'est pas important qui, importe c'est quoi!
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
103.5.142.*



+7177 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa19.06.2014. u 14:15 - pre 120 meseci
^ +1 :-)

Samo jedna stvar - ako neko planira da dry-ageuje kuci, pazite jako dobro sta radite tj. dobro proucite materiju, kako ne bi doslo do losih posledica (trovanja)...

Evo jos jedne razglednice, ovog puta je u pitanju beef :-)

Priprema...



Egzekucija...


DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Lavlja_Jazbina

Član broj: 298367
Poruke: 8226



+5028 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa19.06.2014. u 14:23 - pre 120 meseci
Ivan Dimkovic...i dalje u Japanu ili je klopa sa drugog mesta? :).
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16687
103.5.142.*



+7177 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa19.06.2014. u 14:33 - pre 120 meseci
Japan i dalje, posto sam morao opet da se vratim na 2-3 dana pa rekoh, kad sam vec tu... da se testira govedina ovog puta :-)

Meso: japanska crna krava, poznatija kao Wagyu, Tajima-Gyu.

Doticna krava tj. njeno meso se prepoznaje po izuzetno bogatoj teksturi gde masno tkivo izgleda kao gusta mreza po celoj povrsini.

Pripremanje: prilicno jednostavno zapravo, samo se stavi malo na vatru (u pitanju je Korean-style rostilj sa "priborom" za rostilj na svakom stolu) taman toliko da uhvati boju sa obe strane, stavi se malo soli i... pravac usta :-)

Bukvalno se topi u ustima i masna tekstura mu daje vrlo specifican ukus (koji se ne dopada svima, btw. ali meni licno je prilicno dobar ;-)
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1 Videos: http://www.digicortex.net/node/17 Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
PowerMonkey - Redyce CPU Power Waste and gain performance! - https://github.com/psyq321/PowerMonkey
 
Odgovor na temu

Hank

Član broj: 320271
Poruke: 106



+827 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 01:16 - pre 119 meseci
Japanska klopa je definitivno nešto posebno: zdrava, ukusna, autentična i ne ostavlja osećaj tromosti, čak i posle iz'edanja obilnijeg obroka - nisam jedini koji ima osećaj da može da trči 10 minuta po završetku obroka, dok i sama ovakva pomisao stvara tegobe kada je u pitanju bilo koja druga hrana (nacionalna kuhinja).

Japanski restorani su posebna priča i duga tradicija: šegrti su i po 5-10 godina angažovani "samo" na poslovima poput pranja pirinča ("samo" - jer je to vrlo važan proces od kog mnogo toga zavisi) pre nego što se usude da pomisle da bi možda mogli da asistiraju majstoru u kuhinji koja je opet najčešće "na izvol'te" gostima što se tiče mogućnosti nadgledanja procesa pripremanja hrane i postavljanja pitanja za razliku od, na primer, srpskih restorana u kojima je kuhinja obično bolje zaštićena od trezora banke dok filozofija "tišina tamo!" svako pitanje uglavnom smatra provokacijom.

Bitno je napomenuti da, uz volju, trud i vreme, svoju kuhinju možete pretvoriti u "fabriku" japanske hrane koja ne mora nužno biti svetlosnim godinama daleko od hrane koju pripremaju restorani u Japanu, već naprotiv nešto jako slično, a vrlo blizu što se tiče ukusa, kvaliteta i poente ove hrane...

Prvi korak na ovom putu je search na YouTube-u "how to make sushi".

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 01:35 - pre 119 meseci
Citat:
Hank:
Bitno je napomenuti da, uz volju, trud i vreme, svoju kuhinju možete pretvoriti u "fabriku" japanske hrane koja ne mora nužno biti svetlosnim godinama daleko od hrane koju pripremaju restorani u Japanu, već naprotiv nešto jako slično, a vrlo blizu što se tiče ukusa, kvaliteta i poente ove hrane...

Prvi korak na ovom putu je search na YouTube-u "how to make sushi".

:)

#1 Odakle nekome pojma kakvog ukusa treba da je hrana koju spremi ako nikada nije probao autentičnu verziju?

#2 Kod sushija su namirnice najvažnije. Od čega će neko u Srbiji da pravi sushi? Eventualno ako nađe losos ili potamnelo parče isušene tune? koja BTW uopšte nije bezbedna za konzumaciju u sirovom stanju jer nije prethodno pripremljena.

Naravno, kućni majstor uvek može da strpa parče ribe u zamrzivač, pusti da odstoji 7 dana i ta riba će postati bezbedna za sirovu konzumaciju, ali će tekstura da strada u postpunosti i dobiće se neka mrljavština. Poenta je da se apsolutno sveža riba 'flash freezuje' pod vrlo niskom temperaturom i posebnim pritiskom, kako bi se sprečilo formiranje kristala leda unutar mesa. Ali generalno, sve je to nebitno narodu koji smatra da je kinesko jelo bilo šta u šta ubaciš šaku kikirikija unutra...
 
Odgovor na temu

Hank

Član broj: 320271
Poruke: 106



+827 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 01:57 - pre 119 meseci
Sushi koji sam jeo u Srbiji se nije razlikovao ni po čemu od sushi-ja koji sam jeo u drugim zemljama (ne mislim pritom na tip sushi-ja koji možeš jesti u elitnom restoranu u Tokiju, nego na ono što dobiješ kada poručiš dostavu ili jedeš u restoranu u tržnom centru u sektoru brze hrane) - što uopšte ne mora da bude loše i nekvalitetno. Ne kažem da će proces nabavke sastojaka biti jednostavan, ali, bilo gde u Evropi, čak i u Srbiji, *ebi ga, ne tražiš sastojke za nuklearnu bombu, nego za sushi.

I nisam se obraćao narodu koji ne razlikuje levo od desnog, već onima koje bi ovo moglo da zanima: više njih znam koji su negde u inostranstvu jeli kvalitetan autentični sushi i svidelo im se, često u Srbiji poruče dostavu ili odu do japanskog ili "japanskog" restorana, a nije im palo na pamet da pokušaju sami da prave ovakvu klopu - meni je palo na pamet i prezadovoljan sam rezultatima, ne vidim ništa loše u tome da se podele ovakve stvari sa ljudima koje to zanima i da se ohrabre na putu da pokušaju slično. Glavni sastojak za sushi nisu namirnice, to je drugi glavni sastojak, prvi i najbitniji sastojak je odsustvo lenjosti.

Ili da postujemo ovde slike hrane sa napomenom: gledaj šta nikada nećeš probati, srpska sirotinjo?

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 02:23 - pre 119 meseci
Citat:
Hank: Sushi koji sam jeo u Srbiji se nije razlikovao ni po čemu od sushi-ja koji sam jeo u drugim zemljama (ne mislim pritom na tip sushi-ja koji možeš jesti u elitnom restoranu u Tokiju, nego na ono što dobiješ kada poručiš dostavu ili jedeš u restoranu u tržnom centru u sektoru brze hrane)

Ako nekada budeš u prilici da probaš suši van Srbije, u normalnom restoranu, a ne po benzinskim pumpama i dostavama, probaj, pa napiši onda ovde svoje utiske.

 
Odgovor na temu

Hank

Član broj: 320271
Poruke: 106



+827 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 02:57 - pre 119 meseci
Da si ti meni živ i zdrav, jeo sam prvoklasan sushi i u Tokiju i po drugim azijskim zemljama, grad u kom živim je dobro snadbeven autentičnim japanskim restoranima, sushi spremam sam i na svojoj gajbi, a sve zbirno daleko od Srbije. Autentične japanske restorane i sushi ćeš pronaći u bilo kojoj zemlji u kojoj možeš pronaći veći broj Japanaca (Brazil, na primer). Ne znam tačno za Srbiju, ali verujem da nabavka svežeg parčeta salmon-a ne mora biti nemoguća misija.

Ne bi trebalo da je svojstveno diskutantu tvog kalibra da koristi tako jadne pokušaje diskvalifikacije sagovornika.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

ventura

ventura
Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 09:53 - pre 119 meseci
Hank,

Nismo deca. Ne moram da budem genije pa da mogu da zaključim sa 100% sigurnošću ne da nisi jeo sushi, nego da nisi ni prišao sushi restoranima ako ne vidiš ogroman manjak u kvalitetu 'sushija' u Srbiji. Možda si bio u Tokiju, ko zna, ali da si tamo jeo bilo šta, ne bi pisao ovakve budalaštine.

I mojne te malo poznate kuriozitete sa časova geografije. Kao niko ne zna da u brazilu ima gomila japanaca, pa sad tamo sushi mora da je dobar.. Nije. Isti je kao i svuda u južnoj americi (i kao takav daleko kvalitetniji nego u Srbiji zbog sveže ribe). Naravno da ćeš u gradu od 10+ miliona stanovnika morati da nađeš kvalitetne restorane svake vrste, ali to ne znači da u svakoj palanci poput Beograda možeš da nađeš dobar restoran, jer je to jednostavno ekonomski neisplativo.



[Ovu poruku je menjao ventura dana 22.06.2014. u 22:02 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Hattalasat

Član broj: 60069
Poruke: 388



+38 Profil

icon Re: Najbolji načini pripremanja mesa22.06.2014. u 20:47 - pre 119 meseci
U moje vreme se merilo " ciji je veci" . Sada : ko je jeo meso od mamuta i gde.... ti bokca !
Lead, follow.....or get a fuck out of my way !
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Najbolji načini pripremanja mesa

Strane: << < .. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 125497 | Odgovora: 380 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.