Citat:
ventura:
Ono što tvrdim je da je sushi krš kvaliteta u svim restoranima u Srbiji gde sam ga jeo a to su: Ikki Bar, W Sushi, Bizu, Moon Sushi, Extra Sushi, Go Sushi i gomila drugih sličnih dostava, da to veze nema sa tim kako sushi treba da izgleda i kakvog treba da je ukusa.
Ja i nikada nisam uporedio sushi restorane u Beogradu sa sushi restoranima u Japanu, nisi čitao lepo, već sam sushi u Beogradu uporedio sa 'fast food' sushi-jem koji se nudi na svakom ćošku, ne mora biti lošeg-neprihvatljivog kvaliteta u smislu da je riba bajata, pa ćeš se otrovati, a kada moram da biram između brzinskog obroka u MekDonaldsu i pakovanja ovog sushi-ja: češće biram drugu opciju - po istoj ili nešto višoj ceni dobija se bolje i osećam se lepše (niko ne spori da je to 3. liga obroka, ja već i sam kod kuće pravim, ne čini se samo meni, 2. ligu, što sam savetovao i druge da pokušaju - u odnosu na sve ono što se hasa po Srbiji i popularizacija sushi-ja 6. lige bi bio šokantan napredak u kvalitativnom, kvantitativnom i kakvom hoćeš smislu). A ti me napao kao da sam rekao ne znam ni ja šta i odmah bi da merimo ko ima veću patku. Za sada je na raspolaganju to što je na raspolaganju, jednog dana će doći i neki Japanci sa svojim porodicama u Srbiju da rade na nekim projektima, Beograd će trošiti veće količine lososa i ostalog, nekome će se isplatiti da pakuje po jedan cargo avion dnevno toga - pa ćemo jesti nešto sasvim drugo: put do boljeg obično i vodi preko krša, ne može odmah dobro.
Tipičan supermarket u Aziji, na ovo sam mislio i u odnosu na ovo poredio..
Prosečan Japanac će povremeno kad je frka, nekad možda i kad nije frka, na ovoj sekciji da se snadbe hranom - sigurno neće da uzme dve rol viršle i pancerotu sa "šunkom" što je verovatno i razlog usled kog redovno i pitaju za razlog smrti ukoliko se ista dogodila pre 85.-90. rođendana - pa onda zblanuti Srbi još zblanutijim strancima mora da objašnjavaju da je kod nas normalno da se umre u 72. od starosti.
Citat:
ventura:
Sasvim je moguće da ti ne vidiš razliku jer te to ne zanima, jer ni ne obraćaš pažnju... Ali to ne znači da razlika ne postoji.
Razlike postoje, nije to sporno.
Ne da nismo svi isti, Venturo nego je Bog toliko kreativan da ne postoje ni dva ista čoveka, a i kapiram da si od mene stariji 10+ godina, svakako ti je hrana bitnija, imaš više iskustava i više znanja, nisi lik koji će da cepa pivo iz plastike "držeći" cigaretu u pauzi zuba dok čeka Tita na belom konju, nego si verovatno i u vinima daleko odmakao - ja ne vidim snobizam u tome, nego baš naprotiv mislim da svoja saznanja treba da deliš sa drugima, posebno ako su mlađi od tebe - ne da ih smatraš imbecilima koji ne razlikuju restoran od benzinske pumpe.
Narod bez elite je rulja, a neka iskustva, savete i priče starijih sam shvatao tek posle
X godina: zašto si obrisao deo one poruke u kojoj si konstatovao svoja iskustva sa pravljenjem sushi-ja? Mislim, imaš ti pravo sa svojim porukama da radiš šta god ti padne na pamet, a forum omogućava, ali si obrisao, po meni, baš ono najbitnije, a posvetio se totalno nebitnom.
Citat:
Ivan Dimkovic:
Ako imas neku sugestiju za mesta po kontinentalnoj EU, a ti reci.
Pravo da ti kažem, Dimkoviću moj mnogouvažavani i u stotinama vatri isprobavani - nemam trenutno šta da ti predložim, ali postovaću čim budem imao pošto se u ovom trenutku bavim drugim krajem planete i polako počinje odmah da mi se njake od svega što ima 'p' u imenu, a ne pirinač u sastavu.
Pozdrav.
[Ovu poruku je menjao Hank dana 24.06.2014. u 07:44 GMT+1]