Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !

elitemadzone.org :: MadZone :: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !

Strane: << < .. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 69556 | Odgovora: 277 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejanet
Beograd

Član broj: 19240
Poruke: 1185



+841 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !22.09.2017. u 09:47 - pre 83 meseci
@zutokljunac: jbg., omatorili smo pa ne mozemo vise da zderemo i pijemo kao ranije, pa sada susi, rashladjeno belo vino (nije Vranac), siric ovaj, siric onaj, tanko razeno-heljdino parce 'leba, marinirano ovo, marinirano ono...
 
Odgovor na temu

eeestablishment
srbija

Član broj: 268550
Poruke: 790
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: eeestablishment


+480 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !22.09.2017. u 10:48 - pre 83 meseci
Citat:
. . . . .Mnogo jeftino će da nas košta, jer se nas dosta tali za jedrilicu, . . . . . . .


Citat:
. . . . . . . .. . . . . . . . .a skoro uvek dodju vrh pčke, Ruskinje iz Moskve, . . . . . .


Jel se i one tale ?

A sad ozbiljno , kakav smo narod postali ne znamo vise ni da se druzimo ?

Citat:
bio sam na dosta tih posela. Znas kako, odem kod drugara, npr. iz
Šapca ili iz Zrenjanina, nebitno gde, i onda se nas par dogovori da napavimo sedeljku uz najčešće roštilj i alkohol. Kao po nepisanom pravilu, tu se pojavi jos 5,6 nepoznatih likova, jer svako dovede nekog sa kojim je ortak ( jer se u manjim mestima ljudi poznaju ) i odjednom to bude društvance od 10 ljudi, gde se ljudi ne poznaju. Zatim proradi alkohol, posle jedno sat i po, dva, pa se uvek nadje neki Raka, sa " Beogradjani mamicu vam... " :D, i njega strašno nervira što si ti mnogo fin i zašto si ti sad bolji od njega pa nećeš njegovu šljivovicu, a i sve pare idu u Beograd, itd, itd... onda krenu prozivke, pa se onda uvek neko nadje ko ima potrebu da odbrani Beograd, pa se oni zakače, a ne vredi, proradio alkohol.. pa krenu priče o politici,


Jbte , svuda je isto samo su finese u pitanju .

Izbegavam pivo , grozim se shpricera i slicnih kombinacija sa vodom ili sokom , jedino posle necega masnog volim casu dve cistog- vina ( dal belo

ili crno zavisi od hrane )I po pravilu moram uvek nekome da objasnjavam sta glumim i izvodim , sto se ne opustim i zabavljam jer boze moj nije ti

lepo dok se ne obloces i naloces pa taman i povracao . . .

E kad pod dejstvom maligana krene rasprava kod nas nisu tema Beogradjani vec izbeglice (kosovari ) koji su eto prodali sve dole a ovde su dosli da

se sire . . . . . . . . i onda se nadje neko "njihov" da objasni kako smo mi " Srbijanci " u stvari izdali Kosovo i da je to vekovna Srpska svetinja . . . . .

Pokusaj da se u privatnoj reziji organizuje izlet ili sedeljka gde ce svako poneti po nesto i pozvati nekoga unapred je osudjen na ovakav razvoj

dogadjaja i jedini lek je druzenje u najuzem krugu i to obavezno u restoranu ( da se neko ne nakalemi ) gde ovi sto locu" zestinu" nerado zalaze

jer im je malo jedan aperitiv da otvore apetit . . . .





[Ovu poruku je menjao eeestablishment dana 22.09.2017. u 12:07 GMT+1]
zašto bogati ne uživaju u bogatstvu i jelu i piću nego odmah pokušavaju da naprave

bombu i unište svijet . . . ( Bob Rock )
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 463



+1328 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !22.09.2017. u 11:04 - pre 83 meseci
Cuj - ljudi popiju pa posle imaju izgovor za konfliktno ponasanje, a pogledaj ovaj forum, kamo srece da su svi bili pijani na temama gde se dohvati prica oko partizana i cetnika, pa da mogu da kazu - izvini kumo, ponela me rakija :D

P.S. Nije do posela, pica, pecenja ili susija, nego do drustva.

[Ovu poruku je menjao bananaphone dana 22.09.2017. u 14:31 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !22.09.2017. u 14:38 - pre 83 meseci
Citat:
žutokljunac:
Citat:
dusanboss:
...


Još kad ti kažem da šljivovicu ne podnosim, a ni pivo, pa kad ti kažem da umesto pečenja, mogu da smotam i suši, proglasićeš me i pe.drm.



Ne znam da li si me razumeo. Ni ja ne podnosim šljivovicu, čak šta više mislim da je najgora rakija koja postoji. I ja volim suši i razna druga jela za koja se može reći da su " izuzetno nepatriotska" . Ali takodje volim i jagnje ispd sača i druge jela koja se smatraju srpskim.

Kao što rekoh i meni smeta kada se sve srpsko deže u nebesa bez obzira na realno stanje. Zatim imamo ovu drugu stranu kojoj ništa srpsko ne valja. Cenim ljude koji mogu objektivno i nepristrasno da gledaju na stvari.

Ti izgleda to roštiljanje povezuješ sa nekim ličnim negativnim iskustvima pa prema tome zaključaješ da će svaka slična manifestacija biti "seljana". (A da sve pare idu za Bg ... idu! )

Ja volim da jednom ili dvaput godišnje prošetam nekim vašarom o pojedem nešto sa tih mesnih tezgi kad me onaj miris udari u glavu. Ne vidim šta je tu loše ili nekulturno i po čemu bi pivo i kobaja na npr. oktoberfestu bila kulturnija od ove naše? Na kažem ni da je naša bolja on švabske samo zato što je naša. Volim da probam obe pa teko nda mogu objektivno da pričam.

Problem sa našim vašarima je u tome što su ugostitelji počeli mnogo da varaju narod. Aj da kraduckaju nego oni bre kradu ! Oko čega je ova tema i počela.

 
Odgovor na temu

eeestablishment
srbija

Član broj: 268550
Poruke: 790
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: eeestablishment


+480 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !23.09.2017. u 16:43 - pre 83 meseci
Citat:
Ako pričate o hrani, vidim slike kupusa i pečenja. Moram da kažem, ne bi bilo loše da prestanemo da se hvalimo i dičimo ovim stvarima. Svim tim vašarima, kupusijadama, slaninijadama i ostalim jadama.


A pasuljijada moze ?

S tim u vezi , danas u Kraljevu po lepom vremenu tradicionalno odrzano takmicenje u spremanju pasulja .

Pored kobasica ,dimljenog mesa , slanine i ostalih zacina u kotlicu se jedva naslo mesta i za malo pasulja .



A kuvarice pune ruke posla , jedna proba zaprsku , druga uvatila casicu a treca mobilni . . . . . . ko sta voli



Po zavrsetku takmicarskog dela , svi su mogli da se pocaste , tanjiri su na ravne casti podeljeni prijateljima , prolaznicima i ostalim ucesnicima manifestacije tako da

Citat:
Ja od onda na nepoznat teren gde nema cene, ne uzimam nista.
Bolje da budem gladan, nego magarac.


ako ste u prolazu svakako svratite ( gradski kej-plaza ) ,oticicete zadovoljni , siti i bez njakanja





[Ovu poruku je menjao eeestablishment dana 23.09.2017. u 18:07 GMT+1]
zašto bogati ne uživaju u bogatstvu i jelu i piću nego odmah pokušavaju da naprave

bombu i unište svijet . . . ( Bob Rock )
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !23.09.2017. u 20:31 - pre 83 meseci
Ha-ha ove 3 kuvarice su stvarno dobre. Ja sam se pre par sati ogrebo za neki gulaš sa takmičeja tako nekog sličnog !

I posle kažu nevalja Srbija. Ma ide bre samo se krčka neka mesina, ma šta nam fali

A si vido bre što imaju plakana ložišta dole? To kodnas uselu nema!!!
 
Odgovor na temu

bananaphone
Amsterdam

Član broj: 326748
Poruke: 463



+1328 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 07:59 - pre 83 meseci
Prekljucer sam napravio kazan pasulja - krenuli jesenji dani ovde... Po mom skromnom i pre svega objektivnom misljenju, upao bi u uzi krug takmicarskog dela pasuljijade...
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 11:08 - pre 83 meseci
Nego kad smo kod kotlića, šta kažu majstori od kog materijala je najbolji? Vido sam tučane (od livenog gvoždja), bakarne, okalajisane, od inoxa, emajlirane i od aluminijuma napravljen od presečenog bureta za pivo. Zemljane ne pominjem jer to nije kotlić već lonac, a ovde je priča o kotlićima.

(Setih se sad za kotlić. Curka mi ovaj u kupatilu . Mora da ga namestim danas. Jes da je sveta nedelja, al šta da se radi. Onomad kad smo svi bili kicoši na crkvu nikom to nije smetalo. Sad, skoro preko noći, sva Srbadija postade izuzetno pobožan narod, poskidali one ikone sveca sa tavana, a i para na zale na popove koji opet ne žale da oderu raju.)

LM kakva su vaša mišljenja i isukstva sa kotlićima? Ja sam kuvao u tučanom, alu i emajliranom. I mislim da kvalitet takodje ide tim redom. Specivičnost s livenim gvoždjem je u tome šro je delimičnio porozno tako propušta malo arome dima. Takodje će malo masnoće iz hrane ostati u materijali posle svakog kuvanja zato ovakvi kotlići postaju bolji kada se više koriste.

Trdicionalni kineski vok tiganj je od livnog gvoždja i ne pere se nikakvim hemijskim sredstvima već se samo obrišu ostaci hrane. Tako bi tiganj iz svake kuće hrani davao karekterističnu aromu u zavisnosti od toga šta se i koliko pripremalo u njemu.

Isti evekat je kod zemljanih posuda (sačeva) Iz tog razloga savetuju da sač mora da se "omasti" i naravno što se duže koristi, biće bolji. Ukoliko ste probali da koristite sač ili zemljani lonac na plinskoj ili el. ringli verovatno ste primetili da nešto pomalo curka iz njega. To je upravo ta masnoće koja se u njemu sakuplja od brojnih kuvanja. Tako ja sad kad spremim krompir ispod sača on dobije zanimljivu blagu aromu jagnjetine.

Znači moje pitanje, Koji kotlić je po vašem mišljenju najbolji, a može i neki dobar recept za pasulj.



[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 24.09.2017. u 12:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2773



+713 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 12:22 - pre 83 meseci
Burići za pivo su prohromski, aluminijum je otrovan i u posudama od njega se ne sme kuvati, ali se sme držati hrana.


Imam taj kineski vok od livenog gvožđa, i to sam kupio zadnji primerak, više ih nemaju ovde u ponudi (verovatno zbog mase koja povećava cenu transporta), u pitanju je varijanta slična ovoj (samo je poklopac od aluminijuma i nije obojen): https://www.ebay-kleinanzeigen...k-mit-deckel/536786271-86-1532
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

vladd

Član broj: 37217
Poruke: 12059
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5251 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 12:35 - pre 83 meseci
Liveno gvojze najbolje. Ostalo je otrov ili problem raznih vrsta. Ako nema livenog, moze i emajlirani da posluzi.

Drvce gori na 800C, pa i malko vise, neko doda cumura da pospesi vatru, pa pogorsa stanje na preko 1000C a te nesrecne legurice i obojeni metali trce da se rekristalisu ili istope na toj temperaturi.
To ne stima za kuvanje hrane.
 
Odgovor na temu

eeestablishment
srbija

Član broj: 268550
Poruke: 790
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: eeestablishment


+480 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 14:26 - pre 83 meseci
Citat:
mjanjic:
....................... aluminijum je otrovan i u posudama od njega se ne sme kuvati, ali se sme držati hrana......................................


Cin mi se da su u JNA one poljske kuhinje imale bas aluminjumske kazane , a i one manjerke sto smo pojedinacno duzili dabogda da nisu isto al .

Sta zna vojnik sta je otrov . . .

Nego kad pomenuste materijale , videh danas lepe demontazne rostilje , nije im losa cena jedino me sad brine materijal , koriscene su plinske boce za

izradu , pa me zanima koliko je to stetno ?




[Ovu poruku je menjao eeestablishment dana 24.09.2017. u 15:45 GMT+1]
zašto bogati ne uživaju u bogatstvu i jelu i piću nego odmah pokušavaju da naprave

bombu i unište svijet . . . ( Bob Rock )
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 14:52 - pre 83 meseci
Citat:
mjanjic:
Burići za pivo su prohromski, aluminijum je otrovan i u posudama od njega se ne sme kuvati, ali se sme držati hrana.



Hvala za objašnjenje o burićima. Mani je na prvi pogled delovalo kao Al. Ne znam baš koliko taj elemant je otrovam. Jeste svakako ako ga ima previše u telu, ali ako ćemo tako onda je svaki metal je otrovan. Verujem da ne bi valjalo svakodnevno kuvati u aluminijumskom posudju, ali neki gulaš 2-3 puta godišnje neće da škodi sigurno.


Citat:
eeestablishment:

Nego kad pomenuste materijale , videh danas lepe demontazne rostilje , nije im losa cena jedino me sad brine materijal , koriscene su plinske boce za izradu , pa me zanima koliko je to stetno ?


Ne vidim što bi smetalo. Hrana ne dodiruje bocu. Možeš malo da ga pustiš da gori na prazno zbog farbe i ostalih isparenja. U ostalom poneko peče roštilj direktno na plin.
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 16419



+2924 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 15:48 - pre 83 meseci
Citat:
eeestablishment:
Citat:
mjanjic:
....................... aluminijum je otrovan i u posudama od njega se ne sme kuvati, ali se sme držati hrana......................................


Cin mi se da su u JNA one poljske kuhinje imale bas aluminjumske kazane , a i one manjerke sto smo pojedinacno duzili dabogda da nisu isto al .

Sta zna vojnik sta je otrov . . .

Nego kad pomenuste materijale , videh danas lepe demontazne rostilje , nije im losa cena jedino me sad brine materijal , koriscene su plinske boce za

izradu , pa me zanima koliko je to stetno ?




[Ovu poruku je menjao eeestablishment dana 24.09.2017. u 15:45 GMT+1]

Koja je cena ovih rostilja?
Ovo je na bubnju?

Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

eeestablishment
srbija

Član broj: 268550
Poruke: 790
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: eeestablishment


+480 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 16:17 - pre 83 meseci
Citat:
Koja je cena ovih rostilja?
Ovo je na bubnju?


Kraljevo , nedeljom buvlji pijac .

Meni se svideo ovaj najmanji , najblize nama , ima sklapajuce nogare i prilicno debele resetke a i lim .

cena je finih 2000 din .

evo iz malo drugog ugla jos jedna fotografija istog


zašto bogati ne uživaju u bogatstvu i jelu i piću nego odmah pokušavaju da naprave

bombu i unište svijet . . . ( Bob Rock )
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

cika dacha

Član broj: 296868
Poruke: 1013



+2237 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 18:10 - pre 83 meseci
Kad vec spominjete prohrom, koristite za hranu i price samo onoj za koji se magnet NE lepi !
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2773



+713 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 19:09 - pre 83 meseci
Ti rasklopovi od plinskih boca samo 2000 din, sigurno?

Pa 2000 din. traže po vašarima samo za prohromsku rešetku, a ceo roštilj je oko 10.000 din., samo kako da budete sigurni da je pored rešetke i ložište, kao i nogari, od prohroma?
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

Lavlja_Jazbina

Član broj: 298367
Poruke: 8226



+5028 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 21:16 - pre 83 meseci
Kukate na vasar,a ovakvi slucajevi,aa.



Srbija bato,bruka sta covek uradi.
 
Odgovor na temu

Lavlja_Jazbina

Član broj: 298367
Poruke: 8226



+5028 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 21:23 - pre 83 meseci
Tek sam ovde video kakav je vacaros,tako mu i treba.


 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 21:37 - pre 83 meseci
Šta bre pričaš Lave? Kao svi smo mi prevaranti pa eto zaslužili smo da i nas varaju? Ma jellll, boga ti???

Ili si hteo da dodaš kako se vara i na drugim mestima?
 
Odgovor na temu

dusanboss

Član broj: 329401
Poruke: 746
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: dusanboss


+594 Profil

icon Re: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !24.09.2017. u 21:41 - pre 83 meseci
Citat:
mjanjic:
Ti rasklopovi od plinskih boca samo 2000 din, sigurno?

Pa 2000 din. traže po vašarima samo za prohromsku rešetku, a ceo roštilj je oko 10.000 din., samo kako da budete sigurni da je pored rešetke i ložište, kao i nogari, od prohroma?

Ako je 2000 druže pošalji i meni 2 kom odma . Još reče "finih" 2000. Pa za koliko bi ti? Jedna tura mesa na njemu ti košta toliko.
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Evo, kako se pravi Biznis u Srbiji, bez po muke !

Strane: << < .. 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 69556 | Odgovora: 277 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.