Nema sta da pojasnjavam, izneo si neke tvrdnje, dao sam ti info sa wiki koji je dijametralno suprotan od tvojih ubedjenja, ne moze jasnije da bude, niti zahteva ikakav dodatni komentar sa moje strane. Kao sto vidis zemlje, koje su tebi, po tvojim sopstvenim recima uzor (Skandinavija), nisu zasnovane na ateizmu, one su dominantno hriscanske, a nisu nikakve depotije ili zaostale, zemlje su da pozelis da zivis u njima.
Zemlje koje su despotije i zaostale u smislu drustvenog uredjenja, poput S. Koreje i Kine - jesu zasnovane na ateizmu.
Kao sto ne razumes odnose demokratije i religije, tako ne razumes ni ono sto sam inicijalno napisao za nauku, porukicu imas ovde pa mozes ponovo da je procitas:
http://www.elitemadzone.org/t497695-7#3800697
Citat:
---
Ideje Hriscanske religije, u cijoj osnovi je "samo jedna istina" je upravo i nacin kako mi raspravljamo na ovom forumu, je i osnova svake danasnje nauke.
Dakle i ako mislis da su zapadna religija i nauka u filozofskom sukobu, gresis, one su deo istog nacina razmisljanja, i obe su sklone istim zastranjivanjima (dogme, jeresi itd). Jedino ko je u sukobu je nauka i crkva i to ne u nacinu kako se istina utvrdjuje, nego po tome cija je istina ispravna.
---
Dakle rec je o osnovnim idejama i nacinu razmisljanja, a ne o tome da je nauka i religija jedno te isto :D. Ali kontam da je ovo suvise apstraktno za tebe...