Citat:
bordzija:
Pa zato nas i izrokaju poplave i grad veličine jaja. A danas automobili sve tanji lim. Sećam se pre 7-8 godina kad je bio grad u centru beograda, ko sneg da je padao na lopate. Ja dođem kući i svi izašli gledamo automobile svako svoj: nemački automobili ko novi i svi stariji od 10-15 godina. Ovo sve novije tada dačije, ševroleti, pežoi islično ljudi plaču automobili kvrgavi.
Nema ovde sreće dok se ne uvede obavezan eko test na tehničkom a ne da ljudi godinama voze sa ček endžinom i odrezanim dpf filterima i ostalim užasima "euro 5-6" norme.
Zavisi, bio sam prošle sedmice u Guči, zakačio ih neku sedmicu pre toga grad, i gledam na parikingu, na par auta skroz ispucala šoferka (Golf 2, stara Fiesta), kod novijih nikome nema ni ogrebotine na šoferci, ali su pojedini auti kvrgavi ne samo po krovu i haubi, već i sa strane po stubovima i vratima (zavisi kako je vetar nosio grad, a pošto su auti bili parkirani blizu zgrada od po 5-6 spratova, ledenice su se odbijale od zidova pa udare auto sa strane).
Interesantno je da na maltene novoj Škodi Superb (još ono 4x4, koža... dakle maltene sa svom mogućom opremom) jedva mogu da se primete posledice grada, baš mora da se gleda tako da se na autolaku reflektuje nebo da bi se primetila ulubljenja. Tako je bilo i kod još par skupljih auta (Audi A6 i ne znam još koji), a kod ovih starijih je takođe jedva primetno.
Nije grad bio baš veličine jajeta, više onako kao lešnik, a krupnije ledenice su bile veoma retke.
Ako bi vlasnik bio blizu auta, za ovakve stvari bi bio poželjan neki prekrivač koji ima mogućnost da se brzo naduva (da ima neku kapsulu koja hemijskom rekacijom ili na neki drugi način stvori dovoljno gasa da naduva prekrivač na nekih 1-2cm debljine, jer ne vidim šta može da se uradi sa tim autom koji je ceo isčukan gradom (iako lak nigde nije oštećen), osim da se zameni kompletna limarija, međutim takav auto ne bi ni blizu bio u fabričkom stanju (jer su krila i stubovi zavareni za pragove, i tu mora da se vari i ponovo farba, a farbanje ni u ovlašćenom servisu nije ni blizu kao ono u fabrici).
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.