Pa kada me vec pitas za misljenje
Termostat jeste problem kada se pokvari, svojevremeno je dosta kostao, tako da je resenje da se izbaci.
Ipak, nakon dugogodisnje voznje peglice (istina pre xx god), shvatio sam da je to vazdusnjak, identican motorciklu, i po odrzavanju i po nacinu rada..
Da li se karburatir dovoljno greje, mozes sam da konstatujes, tako sto ces ga dodirnuti posle krace voznje (nisam zao da preporucim duzu voznju

).
Stanje cepova na svecicama, znatno utice na temperaturu motora, pa samim tim i karburatora. Nestanak benzina iz karburatora moze da bude uzrokovan i malo losijom pumpom za gorivo, koja radi svoj posao, ali joj povratni ventil ima problema, sa zaptivanjem.
Takodje, zavisno od vrste razvodnika, problem je i njegovo grejanje, grejanje kablova, koji ne smeju da budu plasticni, posto smeksaju i padnu po vrucem metalu...
Termostat sluzi za odrzavanje temperature motora u nekom opsegu, za koji je nastelovan motor. Pri kratkim dnevnim voznjama, najizrazenija je povecana potrosnja (sto je bio moj slucaj). Cak zimi moze da dodje do lakog zaledjivanja karburatora, hladan motor, venturi ima svoje probleme sa ledom, benzin isparava, vlaga u vazduhu... i komadi leda u karburatoru..
I tako, u okvirima tih "problema" treba posmatrati bajk, vazdusnjak, sa karoserijom

, zvani peglica.
I da ponovim, nestajanje goriva iz malenog karburatora, vise je, po meni, problem povratnog ventila pumpe, i nedostatak goriva u crevu do karburatora, kada problem postaje primetan, nego samog isparavanja, koje je prisutno, ali nije dramaticno intenzivno, ako je sistem zaptiven.
Moze se ubaciti neka manja elektricna pumpa, sa dobrim regulatorom prtiska goriva(recimo stelujuci, da se dovoljno smanji pritisak) koja ce resiti taj problem.