I samo se pozeli da se smisli svetski izum...
Tesko je to sa mnom, 30 god rada sa novim tehnologijama, i konstruisanja potrebnih elemenata za razne projekte i eksperimente...
Daleko je lepa kuca "patentima"...
Svojevremeno sam bio "ulazna trijaza" za razne pronalazace, koji opsedaju prostor instituta, u nadi da ce dobiti VERIFIKACIJU, sto je najinteresantnije, NE ZANIMA ih MISLJENJE, niti ih je zanimalo, siguran sam da se ne secam ni jednog, da se izdvajao, ukljucujuci i Boru "pronalazaca"...tek naknadno se sertifikovao kao "radar"...
U vreme sankcija je bilo moguce registrovati i tocak kao patent, samo da se plate takse...dok je sada malo ozbiljnija situacija..trazi se projekat, smisao, model, namena, detaljno pojasnjenje...
Tada su mogli da se provuku falsifikati i plagijati, danas, u toj oblasti, malo teze..

Tako da smatram da je u ovom slucaju samo REKLAMA dominantna, svako pojavljivanje na nekakvom mestu predstavlja MARKETINSKI DOPRINOS, koji je i jedini snazni argument u prezentaciji nekakvih SKALAMERIJA..
Zato se i snjuraju po KVALITETNOM forumu, gde je malo ko ostao bez TEHNICKOG odgovora, ili neke POMOCI...
Za ovaj "tandem"..nema pomoci...namere su im dripacke i cista zloupotreba necije dobe volje..
Agresivnost i bezobrazluk, denunciranje protivnika i oponenata, bez ijednog TEHNICKOG argumenta, nisu od koristi ni KONKRETNI podaci, ni KONKRETNE cinjenice...
Vazno je da "Lolek i Bolek" jako zazmure, izraze sopstvene mastarije, zelje i nadanja, PRIKRIJU sopstveno neznanje BEZOBRAZLUKOM..davno su pobegli iz skole, pa znaju da su bezbedni od slabih ocena...i da SRECNO zakljuce kako su eto TANDEM za nove "pronalaske", ali one "svetske", unikatne

Mislim da je tema nadalje krajnje nekorisna za neinvolvirane korisnike, skalamerija je obicna stupidarija, pronalaac je ELEMENTARNO nepismen, a malo recitiji saradnik IZUZETNO bezobrazan, mada takodje TEHNICKI nepismen...
Sto je postalo svojevrstan NAPOR za kvalitet ES foruma...