Nedeljko, ili ja ne umijem (jasno, precizno, razumljivo, logično,...) formulisati sadržaj pitanja, ili ti ne možeš razumjeti šta pitam (te tvoji odgovori ne odgovaraju sadržaju pitanja, višak informacija u odgovoru samo zbunjuje).
U startu imamo normalnu definiciju po SI osnovne jedinice mjere - metar ( za osnovnu fizičku veličinu – dužina) i osnovne jedinice mjere – sekunda (za osnovnu fizičku veličinu – vrijeme).
Mjerni broj(rezultat upoređivanja veličina iste vrste) veličina u fizici je „imenovan broj“ . Mene interesuju baš osnovne jedinice mjere , za dužinu – metar i za vrijeme – sekunda. Obje jedinice mjere sadrže se u izvedenoj fizičkoj veličini – brzina. Za brzinu svjetlosti u vakuumu uglavnom koristim približnu vrijednost (radi lakšeg računanja, gdje veća preciznost nije neophodna) – c = 3∙10
8m/s , gdje je metar – „normalna veličina“ po SI sistemu i sekunda takođe „normalna veličina“ po SI sistemu. U „izmjerenoj dužini“ l
0 = ct
0 lijevo – „normalan metar“, desno „normalan metar“ (i dvaput korištena „normalna sekunda“ se neutrališe), t
0 = l
0/c , takođe i lijevo i desno „normalna sekunda“ u mjernom broju veličine t
0 i normalan metar u mjernom broju veličine l
0. U brzini v takođe imamo „normalan metar“ i „normalnu sekundu“, po značenju kako su te osnovne jedinice mjere definisane u SI sistemu i kao takve ulaze i u vrijednost „relativističkog faktora“ (ne imenovan broj).
Sekunda u mjernom broju veličine t' je duža (tako kaže AA, ne kažem ja)

.
Sada ako pomnožimo dvije fizičke veličine
c∙t' u tom množenju „normalna sekunda“ u fizičkoj veličini c i „duža sekunda“ u fizičkoj veličini t' – se „skrate“, nestaju i ostaje „normalan metar“ iz fizičke veličine c u mjernom broju dužine ct'. I, nakon ovolikog uvoda, ponovo isto pitanje (po treći put):
Da li tako množiš (izračunavaš dužinu) ct'?