Ne znam od kakvog materijala gorepomenuti prave svoje kotlove,a po tome koliko treba da im se"cinculira",rekao bih da je to neka poboljšana tehnološka verzija PROIZVODNJE NAJLON KESA.
O peći koju koristim već oko 25 godina pisao sam na ovoj temi:
http://www.elitemadzone.org/t355881-0#2212235
Dodaću još samo da je proizvođač MIV Vranje(nadam se da još uvek postoje),da nema nikavih termostata za pumpu,koju uključujem kad počinje sezona grejanja,a isključujem kad prestane sezona grejanja!
Za sve vreme eksploatacije promenio sam dve pumpe(jedna je "crkla" mojom greškom,nisam primetio da je rotor"zaribao"u keramičkoj biksni,trebalo je samo šrafcigerom da ga pokrenem).
Negde '92-'93.godine(u doba orgazma inflacije)promenio sam rešetku u gorioniku,jer sam prethodnu te godine(a čini mi se i prethodne)"terorisao" Đurđevikom(7000 kal.!).
Nisam siguran da je ček koji sam tada u pošti dao za otkup rešetke naplaćen...
Pošto nam se"93-ća"ponovo "kezi" iza vrata,sada nisam u mogućnosti,ali čim to bude moguće proveriću u MIV-u da li je to plaćeno i ako nije,PLATIĆU.
Zaslužili su...
Poslednjih dve-tri godine čak ni ekspanzionu posudu nisam promenio,jer je u postojećoj istrulela guma(čudo,nije izdržala ni "25" godina!) i grejanje"purnja" tako,bez ekspanzije...
bez ikakvih problema!
Ono što je suština cele priče je to da kompletno ovo moje grejanje funkcioniše BESPREKORNO(u ukupnim efektima)bez imalo SADO-MAZO ONANISANJA savremenih"spejs-šatl"tehnologija za,pobogu,obično grejanje kuće.
Jednostavno je k'o motika...
[Ovu poruku je menjao Kosuth dana 12.03.2009. u 10:23 GMT+1]
Majstore,triput sam sek'o i opet je kratko!?
Televizor mi NE DIRAJTE!!!
Nasadio sam kvočku s jajima u njega...bar neka vajda...