Citat:
dusanboss:
Pa kad propagiraš Velokorusiju. Nisu ni oni ludi da te puste na NATO teritoriju :). Kad bi SSI, gosin Konjislav ili ja tražili vizu, dobili bi je bez problema.
Ovo sa Vatikanom pomisliše ljudi da se menjaš i okrećeš ledja majci Rusiji, al si ih zezno jbg.
A, ne, ja sam sa vizama imao problem u periodu 2002-2009 godine, kada sam po opredeljenju bio totalni evrofanatik. Rusiju sam prvi put posetio 2013. godine i tada su stvari pomalo pocele da se menjaju. A i ako si pazljivo pratio, ja sam relativno neutralan - napisao sam na ovoj temi da je za Srbiju verovatno najrazumnija opcija da se svrsta uz EU (sto ne vazi za Belorusiju, njoj je dobro pored Rusije). Cinjenica je da Rusija veoma dobro vodi racuna o prijateljskim zemljama oko sebe, ali pitanje je da li ima snage i interesa da isto to radi i prema udaljenim. Napisao sam za Moldaviju da se zeznula nevidjeno sto je pre 25 godina krenula putem evrointegracija, mogla je danas biti kao Belorusija, ovako je najsiromasnija drzava u Evropi. I objasnio sam da tema "Belorusija - drzava kakvu bi Srbi voleli da imaju" ne znaci da takvu drzavu zasigurno i mozemo imati, ali je cinjenica da bismo svakako voleli ako je moguce da Srbija toliko napreduje (duplira izvoz, zaposli nezaposlene, da se okreci, uredi i izgradi i slicno).
Ja nikada nisam propagirao "Velikorusiju", sta god to znacilo, ali sam davno konstatovao da je treci svetski rat zapoceo rusenjem berlisnkog zida i da od tada zapadni blok neprekidno malo po malo osvaja teritorije istocnog. Super je sto treci svetski rat ne izgleda onako kako su izgledali prvi i drugi i sto obe strane gledaju da drze broj poginulih u razumnim granicama. Bilo bi fer da se granice vrate na vreme pre rata, a ako ne moze, onda da se barem zaustavi dalje napredovanje okupatora, a nikako da se od okupatora oduzimaju i teritorije koje je pre pocetka rata imao. Ono sto bi bilo jos bolje je da konacno dodje do pomirenja izmedju EU i Rusije, jer iz rata koji se vodi korist izvlaci jedino USA - Evropi se uvaljuju migranti, kriminal i terorizam, a Rusiji ekonomski problemi.
Razumem ja da politicari tretiraju narod kao stoku, ali ne razumem kako nekog mozes 50-70 godina da za'ebavas na istu foru, a zapadni mediji upravo toliko dugo to rade zapadnom stanovnistvu pricama tipa "Red alert". Alo, majku mu, pa imajte malo postovanja prema inteligenciji naroda, smislite nesto novo posle toliko decenija!
Citat:
Cisto da se zna, ta ogromna firma koja se bavi elektronikom je tvoja firma ili ta koju si hteo da posetis? Cisto da ne bude zabune. A mene licno zanima sta je lose u molerskoj radnji da je uzimas kao negativan primer, sa losim predznakom...?
Ta ogromna je inostrana, ona je slala pozivna pisma i garancije. A prema molerskoj radnji nista lose, nego znam neke ljude koji osnivaju tako te molerske radnje po italiji i nemackoj pa onda vode ljude odavde turisticki da tamo rade na crno. I u to vreme su takve radnjice slale pozivna pisma, pa kad vide da su svi koje su pozvali tamo ostali na crno, onda posle pozivna pisma tih radnji tretiraju kao toalet papir...
Citat:
iako me niko nije pitao moram da kazem, ja sam bio vatreni zagovornik ulaska u EU a sada sam misljenja da ne bi trebalo
Pa eto, mozda je to pravac kojim i ja a i visok procenat ljudi evoluiramo. Ako poredimo Srbiju sa Moldavijom, kod nas je stanje pokusaja "i EU i Rusija" a u Moldaviji samo EU i rezultat je prilicno povoljniji u nasu korist. To demantuje Dimkovicev stav da ako "surujes" i sa EU i sa Rusijom prodjes losije nego ako se opredelis za jednu stranu. Srbija odrzava neki minimum dobrih odnosa sa Rusijom i ja sam sklon misljenju da to ima vise pozitivan nego negativan uticaj na stav EU prema Srbiji. Kad bi se i to malo prijateljskih odnosa prekinulo, imam utisak da bi Srbija bila bacena u zapecak i zaboravljena, isto kao Moldavija.